Kleine SUV van Toyota: Rush

Met een kleine SUV in de vorm van deze Rush gaat Toyota de 3-deurs RAV4 vervangen. De auto is identiek aan de Daihatsu Terios en voorlopig alleen in Japan leverbaar. De komst naar Europa is officieel niet bekend.

Daihatsu zal dit voorjaar de Terios gaan vervangen door een compleet nieuw model. De auto is inmiddels bekend als D-Concept 4x4 (conceptcar) en Be-Go (productiemodel in Japan). Deze kleine SUV is voor Toyota een uitermate geschikte auto om te gebruiken in haar eigen leveringsgamma. In Japan zal Toyota de SUV dan ook gaan produceren als opvolger van de 3-deurs RAV4.

Ruimte voor een kleiner model
Officieel heeft Toyota niet meegedeeld dat de auto ook naar Europa zal komen. Er gaan echter wel geruchten over de komst van de Rush naar ons continent. Niet geheel onwaarschijnlijk ook, want de RAV4 zal enkel als 5-deurs leverbaar zijn. Daarmee komt er ruimte voor een kleiner model.

Compact model
De Rush heeft een lengte van net geen 4 meter en een breedte van 1,70 m. De wielbasis van 2,58 m biedt voldoende ruimte voor een vijfpersoons interieur en een redelijke bagageruimte. Daarmee valt de Rush in de klasse van de kleine SUV´s. De Fiat Sedici en Suzuki SX4 zullen tot de concurrenten behoren.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties