Nieuws

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week


Vrijdagmiddag, vijf uur. Computer uit, kantoordeur dicht, autoportier open. Eindelijk naar huis. Op Autowereld.com blikken we terug op een week waarin de autoloze zondag misschien terugkeert, waarin de BMW M2 daverend afscheid neemt en waarin een elektrische auto private leasen betaalbaar werd. Goed en slecht nieuws. Top en flop.

+ Top

Elektrisch rijden voor 200 euro per maand

Elektrische auto's zijn zo duur! Toch? Nou, dat valt wel mee sinds deze week. Een Skoda Citigo private lease je voor 199 euro per maand. Je komt 200 tot 250 kilometer ver met één acculading. Snelladen is in een uurtje gepiept, thuis duurt het vier uur. De prijs van de elektrische Skoda Citigo is 23.290 euro. We hopen natuurlijk dat in de toekomst zowel de prijs als het privateleasebedrag voor elektrische auto's verder gaat dalen.  

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

+ Top

Daverend afscheid voor de BMW M2

BMW zorgt voor een daverend afscheid van de M2. De BMW M2 CS levert nog eens 40 pk meer vermogen dan de BMW M2 Competition. Hij levert geen 410 pk, maar 450 pk. De sprint naar 100 km/h is in 4 seconden volbracht en je kunt met de BMW M2 CS ook nog eens harder rijden dan 250 km/h. Het M Driver's Package is namelijk standaard op de BMW M2 CS gemonteerd. Eén ding is jammer: de prijs van de BMW M2 CS komt waarschijnlijk ruim boven de ton te liggen. 

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

- Flop

Autoloze zondag

Het stikstofprobleem is enorm en iedereen is boos. Boeren, bouwers en buitenlui. Een van de proefballonnetjes om de lucht schoner te krijgen, was een autoloze zondag. Net als in de jaren zeventig. Maar zelfs GroenLinks, die met het idee kwam, ziet er bij nader inzien geen heil in. Jesse Klaver verlaagt liever de maximumsnelheid. Zo vlak voor het weekend prikken we dit proefballonnetje lek. 

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

- Flop

Wat is de Audi A7 Plug-in Hybrid duur! 

Schiet ons maar lek. Een gewone Audi A7 Sportback is maar 8000 euro duurder dan een Audi A6. Maar de prijs van de Audi A7 Plug-in Hybrid ligt nóg veel hoger. Hij kost bijna 20.000 euro meer dan de Audi A6 met stekker! Hoe we ook rekenden met BPM en andere kosten, we snappen gewoon niet waarom de Audi A6 Plug-in Hybrid voor 79.820 euro een naar huis mag en de A7 Sportback voor 97.920 euro. De wegen van de marketingafdelingen zijn ondoorgrondelijk ...

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie
tops-en-flops-van-de-week

Terugblik op de week

Dit artikel maakt onderdeel uit van de serie ‘Tops en flops van de week’. Elke vrijdag om 16.00 uur brengen we je het top- en flopnieuws van deze week. Perfecte gespreksstof voor tijdens de vrijdagmiddagborrel.

Zoeken