Nieuws

Wat haten Amerikanen minder: handgeschakelde of elektrische auto’s?

Wat haten Amerikanen minder: handgeschakelde of elektrische auto’s?

Amerikanen zijn een raar volk. Ook op autogebied. Ze houden niet van auto’s met een handbak en elektrische auto’s blieven ze ook al niet. Maar er is een verandering gaande: meer mensen kopen een EV dan een handgeschakelde auto.

In het derde kwartaal van 2019 koos slechts 1,1 procent van de Amerikaanse autokopers voor een auto met handbak, terwijl een whopping 1,9 procent voor een volledig elektrische auto opteerde. Dit leuke weetje hebben we te danken aan Driving.ca.

Alle Amerikanen aan de automaat

De populariteit van de handgeschakelde transmissie daalt al bijna honderd jaar op rij. Dat de auto met handbak in de verkoopgrafiek onder de EV duikt, heeft te maken met het verdwijnen van meerdere compacte sedans. Daar gaan je betaalbare auto’s met handbak. Wat er overblijft, zijn de sportieve modellen met een hoog prijskaartje.

De kans is groot dat het marktaandeel van de EV in de Verenigde Staten verder zal groeien met de komst van de elektrische Ford Mustang.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot.
Lees meer »

Zoeken