'No-deal Brexit gaat miljoenen autobanen kosten'

'No-deal Brexit gaat miljoenen Britse autobanen kosten'

Een no-deal Brexit gaat naar alle waarschijnlijkheid miljoenen banen kosten in de auto-industrie. Daarvoor waarschuwen de European Association of Automotive Suppliers (CLEPA) en zeventien andere belangenorganisaties.

De Brexit-deadline ligt op 31 oktober. Over iets meer dan een maand klapt het Verenigd Koninkrijk dus uit de Europese Unie, met of zonder handelsovereenkomst. En het lijkt er steeds meer op dat er voor die tijd geen deal zal worden gesloten. De EU is klaar met het weifelachtige gedrag van het VK en de Britse regering van Boris Johnson lijkt de urgentie van de zaak niet te zien.

Miljarden euro's aan importtarieven

Daardoor wordt de Britse auto-industrie nerveuzer en nerveuzer. "Door het vertrek van het VK uit de EU zullen de handelscondities radicaal veranderen", aldus de CLEPA. "We zullen te maken krijgen met miljarden euro's aan importtarieven, waardoor onze just-in-time-logistiek in gevaar komt. Iedere minuut dat de autoproductie in het VK stilligt, kost ons 55.000 euro."

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Productie weg uit het VK

Zonder een overeenkomst valt het VK uit de Europese markt en valt het terug op de handelsregels van de World Trade Organization (WTO). Dat betekent dat er direct na 31 oktober import- en exporttarieven gaan gelden. Meerdere autofabrikanten – waaronder BMW, Honda en Nissan – hebben al gedreigd om de productie uit het VK weg te halen.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties