Nieuwe Golf: Volkswagen kan de spanning zelf ook niet aan

Nieuwe Golf: Volkswagen kan de spanning zelf ook niet aan

De nieuwe Volkswagen Golf (2019) is een van de spannendste primeurs van 2019, maar staat níet op de IAA in Frankfurt. Volkswagen staat desondanks te popelen om hem te onthullen en stuurt vast een teaser de wereld in.

De Volkswagen Golf is inmiddels toe aan de achtste generatie, er zijn sinds zijn introductie in 1974 meer dan 35 miljoen exemplaren gebouwd. De nieuwe Volkswagen Golf 8 heeft drie pijlers: elektrische aandrijving (mild hybrid), connectivity (communicatie met andere auto's) en online services. Dat is meteen alles wat we weten: Volkswagen houdt de andere specificaties nog geheim.

De Golf komt najaar 2019

Achter de zebraprint gaan bekende lijnen schuil. Dat is niet zo gek, de Volkswagen Golf 8 verandert nooit radicaal van uiterlijk. Wie een oogtest wil doen: probeer in de zwart-witte strepen het woord GOLF te ontdekken. De details zijn nog niet te zien, maar ontwerper Klaus Bischoff meldt dat de komende generatie "een eyecatcher" is. Het doek gaat najaar 2019 van de nieuwe Volkswagen Golf, pas na de IAA. Geen zin om zo lang te wachten? Deze foto's geven je al heel veel meer beeld.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties