Tijdelijk maar liefst 49% korting op een jaarabonnement!

Pak jouw magazine-moment en blijf op de hoogte van de autowereld!

Tijdelijk maar liefst 49% korting op een jaarabonnement! Bekijk actie >
Nieuws

De Golf is jarig! Hoeveel verkoopt Volkswagen er per uur?

De Golf is jarig! Hoeveel verkoopt VW er per uur?

Op 29 maart 1974 rolde de eerste Golf van de band in de Volkswagen-fabriek in Wolfsburg. Vandaag, exact 45 jaar later, zijn er meer dan 35 miljoen exemplaren verkocht. Dat maakt de Golf het populairste model van Volkswagen.

Nou zijn wij benieuwd: hoeveel Golfjes verkoopt Volkswagen per uur? Dat is een kwestie van de gemiddelde jaarverkopen (ca. 780.000 stuks) delen door 365 dagen en 24 uren. Op die manier komen we uit op 89 Volkswagens Golf per uur. Dat tikt lekker door.

8 juli 1974 in de showroom

We blikken nog even terug naar 1974. Op 29 maart wordt de eerste Golf gebouwd. Op 6 april wint ABBA het Eurovisiesongfestival met het nummer Waterloo. Op 19 mei gebruikt de Hongaarse wiskundige Ernő Rubik een vreemde kubus in zijn college. En op 8 juli staat de Golf in de showroom van de Volkswagen-dealers. Maar wie weet dat nog, na de nederlaag van Nederland in het WK voetbal de dag ervoor …

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
De Golf is jarig! Hoeveel verkoopt VW er per uur?
Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot.
Lees meer »

Zoeken