Nieuws

​Dit is de nieuwe Volkswagen Golf 8!

​Dit is de nieuwe Volkswagen Golf!

Ook de testrijders bij Volkswagen moeten eten en drinken. En niet zelden doen ze daarvoor de fastfoodketen met de grote M aan. Tevens niet zelden met een auto die je niet 1-2-3 verwacht. De gloednieuwe Volkswagen Golf bijvoorbeeld. Vrijwel naakt!

Later dit jaar introduceert Volkswagen de nieuwe Golf. De Golf 8 om precies te zijn. Dat is altijd een groots evenement, want het gaat tenslotte om één van de populairste auto's ter wereld. In Europa is hij heer en meester. Als sinds 1974, maar liefst zeven generaties lang. Het is ook steevast de auto waartegen alle concurrenten worden gemeten. Oftewel, de referentie. Er wordt niet voor niets gesproken over het 'Golf-segment'. Wat overigens niet wil zeggen dat hij op elk vlak de beste is.

Volkswagen Golf 8 is groter en toch lichter

Generatie acht heeft Volkswagen ook klaar. Die staat op dezelfde MQB-basis als z'n voorganger, maar je mag ervan uitgaan dat die op elk vlak evolueert. Reken bijvoorbeeld op een aangename gewichtsbesparing. Tussen 40 en 100 kg, vermoeden we.

Verder kan je binnen de Volkswagen Group altijd enkele trends opmerken, simpelweg door eerder uitgebrachte modellen te bestuderen en daar hoeft niet per een VW-logo op te prijken. We hebben naar de nieuwe Seat Leon en Skoda Scala gekeken en gaan er nu al van uit dat de nieuwe Golf weer een stukje groter wordt. Als vanzelfsprekend zal hij ook op technologisch vlak stappen zetten. Al was het maar omdat de normen altijd maar strenger worden.

Typisch Golf-design

Risico's neemt Volkswagen niet wanneer het op vormgeving aankomt. Dat heeft het nog nooit gedaan. Elke nieuwe generatie van de Golf evolueert precies genoeg. Volgens Volkswagen moeten omstanders zien dat er wat nieuws speelt, maar tegelijk moet het design herkenbaar zijn. Zelfs bij een vluchtige, oppervlakkige blik en ook wanneer er geen merklogo's op zitten. Hierover kun je laag of hoog springen, verkopencijfers bewijzen dat het werkt.

Golf 8 in september officieel

Dat de nieuwe Volkswagen Golf heel dichtbij is bewijzen deze kiekjes van Instagrammer Johannes.vag. Die betrapte dit exemplaar bij toeval en had snel door dat hij een gave scoop te pakken had. De officiële onthulling vindt zeer waarschijnlijk plaats vanaf de IAA Frankfurt, een thuiswedstrijd. Medio september opent die autoshow de deuren voor het publiek.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
​Dit is de nieuwe Volkswagen Golf!
Redactie
Door Redactie

Zoeken