1.0 TSI voor Volkswagen Golf, Golf Variant en Sportsvan

Veel merken gingen al voor, maar nu is Volkswagen ook aan het downsizen bij haar grotere modellen geslagen. De Golf, Golf Variant en Sportsvan zijn nu leverbaar met een 1.0 liter driecilinder.

Ford wint al jaren prijzen met de 1.0 Ecoboost, BMW heeft sinds kort de 116i met driepitter in de prijslijst staan en ook Peugeot 308 is al een tijdje te voorzien van zo'n piepkleine motor. Volkswagen is dus zeker niet de eerste die een driecilinder in de compacte middenklasser introduceert, maar het merk beschikt wel in één klap over drie verschillende Golf-modellen met zo'n efficiënte motor.

Prestaties

De 1.0 liter TSI die voortaan verkrijgbaar is in de Golf, Golf Variant en Golf Sportsvan kennen we natuurlijk uit de Polo. In de Golf-modellen is het turboblokje goed voor 115 pk en een trekkracht van 200 Nm. Daarmee haalt de vijfdeurs Golf in 9,7 seconden de 100 km/h en een topsnelheid van 204 km/h.
Het belangrijkste doel van de downsizing is uiteraard het verlagen van de CO2-uitstoot. De 1.0 TSI stoot in de Golf en Golf Variant 99 g/km CO2 uit en in de Sportsvan komt de driepitter tot 105 g/km. En daarmee komen alle varianten in aanmerking voor 20% bijtelling. Ook met DSG-automaat, die tegen een meerprijs van € 2.500,- tot € 2.600,- wordt gemonteerd.

Prijzen

Volkswagen weet ook al de prijzen van haar nieuwe driecilindermodellen. Zo is de vijfdeurs Golf 1.0 TSI leverbaar vanaf € 22.590,- en kosten de gelijkgemotoriseerde Golf Variant en Sportsvan respectievelijk € 23.450,- en € 25.490,-.
De 1.0 TSI is leverbaar in de uitrustingsniveaus Trendline en Comfortline. Standaard op de Trendline zijn bijvoorbeeld airco, het Multi Collision Brake, een multimediasysteem met 12,7 inch kleurenaanraakscherm, een boordcomputer en lichtmetalen wielen. De Comfortline, die minstens € 24.050,- kost, heeft ook cruise control, parkeersensoren voor en achter, comfortstoelen en meer.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties