Nieuws

Dynaudio klinkt Volkswagen Passat als muziek in de oren

Zodra het om muzieksystemen voor hun producten gaat zoekt de Volkswagen Groep het graag hogerop. Geografisch gezien sowieso. Zo zijn Audi en Bang & Olufsen twee handen op één buik en houdt Volkswagen er een innige samenwerking op na met Dynaudio, dat eveneens Deens is. De nieuwe loot aan die stam is de onlangs geïntroduceerde Passat.

De nieuwe Volkswagen Passat heeft qua totaalplaatje een stap omhoog gemaakt om doelbewust het leven zuur te maken van de Audi A4 en consorten. En daar hoort – speciaal voor de audiofiele liefhebbers – natuurlijk een plezierig geluidssysteem bij. Voor de nieuwe Passat heeft Dynaudio zelfs nog wat meer bergen verzet, want in plaats van 10 luidsprekers bestaat het optionele high-end 'Confidence'-systeem voor de Passat nu over 12 speakers in totaal. Nieuw zijn een centerspeaker (voor een mooiere en bredere soundstage) en een subwoofer (om ook het laagste laag, de bas, beter ten gehore te kunnen brengen).

12-kanaals versterker

Wattages zijn in het HiFi-branche zeker niet alleszeggend, maar toch is het een mooie opsteker dat die tevens zijn verhoogd, te weten van 200 naar 700 Watt. Bovendien wordt dit muziekgeweld aangestuurd door een compleet nieuw ontwikkelde 12-kanaals versterker. Een betere surround sound is hierdoor mogelijk, meent Dynaudio, en ook de vier specifieke alsook de individuele klankinstellingen zijn opgewaardeerd. Klinkt dit als muziek in de oren? De meerprijs bedraagt € 1.375,-. Of montage achteraf mogelijk is, is niet bekend gemaakt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken