Tuning & styling

Heico Sportiv ontwikkelt sportpakket voor Volvo XC90

Onlangs introduceerde Volvo haar nieuwe vlaggenschip, de XC90. Met z'n kalme uitstraling een echte Zweed, zelfs wanneer deze als R-design is uitgevoerd. En zoals altijd vindt het Duitse Heico Sportiv daar zo het zijne van. Vandaar dat het werkt aan een sportpakket voor de XC90. Hier alvast een voorproefje.

Auto's als een Volvo XC90 zijn niet top of mind als je een lijstje opstelt met potentiële modellen om zowel optisch als motorisch aan te passen. Tenzij je Heico Sportiv heet en je vaker modellen van de Zweedse automaker aanpakt. Maar wat denkt de tuner zoal te kunnen veranderen aan het topmodel van Volvo?

23 inch
Heico wil in elk geval uitpakken met een potige bodykit. Al schreeuwen de toegepaste spoilers het niet van de daken. De klassieke Volvo-rijder moet er immers ook mee over straat willen. Andere zaken waarmee de tuner op de proppen komt zijn nieuwe wielen, Volution genaamd. Ze zullen verkrijgbaar zijn in 22 en zelfs 23 inch, waarover Heico zegt dat deze wielmaat, ondanks z'n immense diameter, het vertrouwde comfort niet zal schaden. Bovendien zijn de wielen tot 15% lichter dan de (kleinere) af-fabriek exemplaren.

Selected Sound
Simpelweg bijzonder is de ontwikkeling van het zogeheten Select Sound-systeem, een uitlaatsysteem met ingebouwde subwoofer. Het gaat hier om een eigen variant op de steeds vaker voorkomende kunstmatige versterking van de reële motorsound van een auto. Heico is het vooral te doen om de karakteristieke V8-beleving te koesteren nu Volvo heeft aangegeven haar zinnen te hebben gezet op de toepassing van kleine(re) motoren.
Select Sound is vanuit het interieur te regelen en de verschillende modi luisteren naar Normal, Sport en Pure. In eerste instantie zal het artificiële systeem enkel verkrijgbaar zijn op de XC90 T6, oftewel de 320 pk sterke viercilinderturbo. Daadwerkelijk meer grunt is nog in de maak. Zo kunnen we motorische oppeppers verwachten voor de D4, D5 en de T5 en T6.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken