Extra ruimte: Seat Altea XL

Seat breidt het modellengamma uit met de stationwagon-achtige Altea XL. De Altea XL is feitelijk een stationwagonvariant van de Altea. Dankzij de toegenomen lengte is er meer binnenruimte voor de achterpassagiers en extra bagageruimte gecreëerd.

Met een 18,7 cm toegenomen lengte ten opzichte van de gewone Altea heeft Seat flink wat extra binnenruimte weten te creëren. De Altea XL heeft een bagageruimte van 532 liter (Altea: 409 liter) en kan desgewenst worden vergroot tot 635 liter. Om die extra liters te realiseren kunnen de achterste stoelen 14 cm naar voren worden geschoven. Wie nog meer ruimte wil kan de achterste drie stoelen eruit halen.
Alhambra-alternatief
Seat richt zich met dit model uiteraard op gezinnen die behoefte hebben aan meer ruimte dan het merk op dit moment kan bieden, zonder over te hoeven stappen op de Alhambra. Achterin profiteren de inzittenden van 2 cm extra beenruimte en zijn er vliegtuigtafeltjes gemonteerd. Behalve dat vinden we een 12V-aansluiting in de kofferbak en zijn er dakrails gemonteerd. Alles duidt op een veelzijdige auto, geschikt voor gezinnen die graag met de auto op vakantie gaan.

Onderscheidende achterzijde
Ten opzichte van de Altea verschilt de Altea XL vooral aan de achterkant. De grote achterlichten doen denken aan de vorige generatie Leon en geven de Altea XL een onderscheidende look ten opzichte van zijn bijna 19 cm kortere broertje. De voorzijde is gelijk aan elke andere Altea.

Motoren
Bij de introductie van de Altea XL gaat Seat het model leveren met twee benzinemotoren en drie diesels. De 102 pk sterke 1.6 en 150 pk sterke 2.0 FSI vormen het benzinegamma. Op dieselgebied zien we de 105 pk sterke 1.9 TDI en de 2.0 TDI zowel als 140 en 170 pk variant. Het model is leverbaar als Reference, Stylance en Sport-Up. Standaard wordt de Altea XL geleverd met zaken als airco, radio met MP3-ondersteuning, zes speakers, bandenspanningcontrolesysteem, dakrails, cruise control en elektrische ramen vóór en achter.

Debuut in Parijs
Vlak nadat de Altea XL debuteert op de Salon van Parijs staat het model bij de dealers.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties