Polestar-baas: automerken die hun EV's uitstellen gaan geheid op hun bek

Polestar-baas:

Polestar gelooft heilig in een volledig elektrische toekomst van de auto-industrie. CEO Thomas Ingenlath steekt dat niet onder stoelen of banken en zegt tegen merken die hun EV-strategie in een lagere versnelling zetten dat ze op hun tellen moeten passen.

Een van de merken die terugkomen op hun EV-plannen is Mercedes. Vanwege de tegenvallende marktomstandigheden verkoopt Mercedes minder EV's dan verwacht. Ook heeft het zijn oorspronkelijke verkoopdoelstelling op de lange baan geschoven. Ford zet eveneens de rem op zijn EV-investeringen. Stom, zegt Polestar bij monde van zijn CEO. 

“Merken die zich niet 100 procent inzetten voor elektrificatie, trappen in een valkuil.”

"Merken die zich niet 100 procent inzetten voor elektrificatie, trappen in een valkuil", waarschuwt Ingenlath. "Gezien de complexiteit waarmee de marktintroductie van een EV gepaard gaat, lopen ze binnen no-time achter op de merken die de technologie wel volledig omarmen."

De baas van Polestar voegt hieraan toe: "Elektrische aandrijflijnen, batterijen en software worden alsmaar beter. Het is heel gevaarlijk als je niet in deze innovaties gelooft. Merken die denken dat er nog tijd genoeg is en niet meteen meedoen, lopen geheid in de val op het moment dat consumenten er klaar voor zijn."

Onze wekelijkse nieuwsbrief is leuk om te lezen en houdt voor jou alle EV-ontwikkelingen bij.

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Polestar-baas:
Polestar-baas:

'Enorme kans voor Polestar'

Tegelijkertijd ziet de CEO een 'enorme kans voor Polestar'. Vooral in het segment van de premium performance-modellen. Ingenlath wil dan ook een einde maken aan de hardnekkige vergelijking tussen Tesla en zijn merk: "We richten ons op twee verschillende markten. Polestar is niet voor de massa. We concurreren niet met merken die dit wel doen. Onze focus ligt op exclusieve en hoogwaardige EV's."

Polestar-baas:
Polestar-baas:
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Polestar: 5 performance EV's per 2026 

De uitspraken van de Duitse CEO zijn opmerkelijk, omdat ook Polestar hinder ondervindt van de wereldwijd tegenvallende EV-verkopen. Nog niet zo lang geleden besloot het merk daarom 450 banen te schrappen. Maar voor dit jaar en verder staan alle seinen op groen. Polestar heeft twee nieuwe modellen onthuld (de Polestar 3 en de Polestar 4), die een boost moeten geven aan de verkopen. En in 2026 wil Polestar vijf performance-EV's hebben.  

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Wouter Vastenhout
Door Wouter Vastenhout

Noemt zichzelf geen ‘petrolhead’, want er is meer in het leven. Kan dus niet alle interne codes van automodellen opdreunen. Uitzondering is F56, de modelcode van de derde generatie Mini Cooper waar hij momenteel in rijdt. Heeft sinds 2007 ook een eerste generatie Mazda MX-5. Eerst als dagelijks vervoer, maar inmiddels genietend van zijn pensioen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties