Elektrische Alfa Romeo Milano gesnapt: hier rijdt de redder van het merk

Alfa Romeo Milano

Alfa Romeo staat op het punt zijn eerste elektrische auto te onthullen: de Alfa Romeo Milano. Wij betrapten hem op het bekende Italiaanse circuit van Balocco. Wat weten we over de mogelijke redder van het roemruchte, maar kwakkelende Alfa Romeo? 

Op 10 april wordt de Alfa Romeo Milano dan ein-de-lijk onthuld. Voor het zover is, vinden de laatste tests plaats op het thuiscircuit van Fiat en Alfa Romeo in het Italiaanse Balocco. Daar waren wij ook en we hadden onze camera meegenomen. Wat opvalt: de Milano is compact (4,1 meter) en heeft een wulpse achterkant. Sinds de Alfa Romeo 156 is het een regelmatig terugkerende traditie dat de achterste deurgrepen in de raamstijl worden verwerkt.

Alfa Romeo Milano actieradius

De nieuwe Milano is eigenlijk de verlate opvolger van de MiTo. Dat stond voor MilanoTorino, dus de naam is nog voor de helft hetzelfde. Wie het autonieuws op de voet volgt, zal niet verrast worden door de technische gegevens. 

De Alfa Romeo Milano deelt zijn platform met de Jeep Avenger, Opel Mokka, DS 3, Peugeot 208 en 2008. Dat betekent dat we het rijtje met specs moeiteloos opdreunen: de elektromotor levert 156 pk vermogen en is gekoppeld aan een batterij van 54 kWh, die zorgt voor een actieradius van rond de 400 kilometer. Over de sprint van 0 naar 100 km/h doet de Milano 9 seconden, de topsnelheid zal rond de 150 km/h liggen.

Alfa Romeo Milano
Alfa Romeo Milano
Alfa Romeo Milano

In september 2024 in de verkoop

Toch komt ook een versie met benzinemotor op de markt. Dat wordt waarschijnlijk een mild hybrid (1,2-liter motor, 100 pk). In eerste instantie is de Alfa Romeo Milano Hybrid bedoeld voor landen die nog weinig op hebben met elektrische auto's, maar waarschijnlijk komt-ie ook gewoon naar Nederland. Dat foefje paste Jeep ook toe met de elektrische Avenger, die al snel gezelschap kreeg van een hybride versie. Alfa-baas Imperato hint verder op een Milano met Q4-vierwielaandrijving.

In september 2024 gaat de Alfa Romeo Milano in de verkoop. De prijs ligt naar verwachting rond de 40.000 euro.

Alfa Romeo Milano
Alfa Romeo Milano
Alfa Romeo Milano
Alfa Romeo Milano
Alfa Romeo Milano
Alfa Romeo Milano
Alfa Romeo Milano
Alfa Romeo Milano
Jaap Peters
Door Jaap Peters

Van oudsher concentreert zijn autoliefde zich op groot, comfortabel en Frans, maar rijdt nu naar tevredenheid een youngtimer uit Zuid-Duitsland. Ziet vol bewondering hoe de Koreaanse automerken de wereld op z'n kop zetten en snapt nog steeds niet waarom Formule 1 een sport is. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties