Autoverhuurder doet zijn elektrische auto's massaal van de hand

Wat doe je als autoverhuurder als niemand een elektrische auto bij je huurt? Dan doe je ze massaal van de hand en bied je weer 'gewoon' auto's aan met een benzinemotor. Hertz zag in de Verenigde Staten geen andere oplossing. Voordeel voor de koper: je rijdt een gebruikte Tesla voor een prikkie.

De grote Amerikaanse autoverhuurder Hertz gaat nu al een deel van hun EV’s verkopen. Het zou gaan om ongeveer 20.000 elektrische auto’s. Met de opbrengst van de EV’s wil het bedrijf weer auto’s met een traditionele benzinemotor terugkopen.

Ook voor autonieuws uit de VS kun je terecht bij onze gratis nieuwsbrief!

Tip
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting

Abonneer je nu en start met streamen van sport, films en series

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.


Hierom moeten de EV’s wijken

De vloot van elektrische auto’s van Hertz bestaat voornamelijk uit Tesla Model 3’s. Het bedrijf geeft aan dat veel te weinig mensen een elektrische auto huren. Ook schrok Hertz van de reparatiekosten, die hoger uitvielen dan verwacht. Dit wijt het bedrijf mede aan het feit dat de verhuurde Tesla’s vaak worden gebruikt als Uber. Daardoor rijden ze niet alleen veel kilometers, maar wordt ook meer schade gereden. Bovendien zijn onderdelen bij Tesla relatief duur vanwege een productietruc

Tesla voor omgerekend 13.000 euro 

Overigens is het maar de vraag hoeveel auto’s Hertz kan terugkopen voor de verkochte EV’s. Volgens een bericht van electrek.co verkoopt het verhuurbedrijf de auto’s tegen torenhoge verliezen. De afschrijving op modellen van Tesla is groot door de forse kortingen die het merk sinds vorig jaar aanbiedt op nieuwe modellen. Geïnteresseerden kunnen al een van de Tesla Model 3’s van Hertz op de kop tikken voor minder dan 18.000 dollar. Daarbovenop kunnen ze dan ook nog rekenen op een subsidie vanuit de overheid, waardoor je al een gebruikte Model 3 rijdt voor 14.000 dollar (omgerekend nog geen 13.000 euro). Al gaat het vaak dus wel om auto's met een hoge kilometerstand.

65.000 elektrische Polestars

En dat terwijl Hertz eigenlijk grote elektrificatie-plannen had. In 2021 wilde de autoverhuurder nog 100.000 Tesla’s kopen om toe te voegen aan de vloot. Uiteindelijk werden dat er maar 35.000, waarvan er nu dus ongeveer 20.000 in de uitverkoop staan.

Hertz had ook met andere autoconcerns grote plannen. Nog maar twee jaar geleden wilde het 175.000 elektrische auto’s van General Motors en 65.000 EV’s van Polestar aanschaffen. Ook deze plannen lijken op losse schroeven te staan.


Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Shane Jebbink
Door Shane Jebbink

Kon als kleine jongen geen straat doorlopen zonder van iedere auto de modelnaam te noemen. Maakt er in zijn vrije tijd een sport van om alle occassionwebsites af te speuren naar de perfecte auto, om vervolgens even later met een compleet ander model op de proppen te komen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties