Je raadt nooit waar de Engelsen zich kapot aan ergeren in het verkeer

Autorijden is leuk, maar bijna iedereen verandert achter het stuur weleens in een vloekend en tierend wezen dat zich overal aan stoort. In Engeland werd automobilisten naar hun grootste ergernis ondervraagd. En nee, dat is niet de traffic jam ...

Het onderzoek werd uitgevoerd door autoservicebedrijf RAC. We konden ons alles voorstellen bij mogelijke Britse ergernissen. Hooligans met niets verhullende bierbuik die op het zebrapad hun achterwerk laten zien, bijvoorbeeld. Of de zoveelste staking in het OV. En als het niet toeristen zijn die aan de verkeerde kant van de weg rijden, dan is er altijd wel zo'n irritante rode dubbeldekkerbus die het zicht belemmert. Of een oude Austin, Triumph, MG, Wolseley of Morris die niet wil starten. Maar niets van dat al.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg al het autonieuws gratis in je mailbox!

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.


Nieuwe koploper

De erbarmelijke staat van de lokale wegen bleek de allergrootste ergernis van de Engelse automobilisten. Maar liefst 49 procent van alle ondervraagden noemde de slechte wegen als grote ontevredenheid. Volgens RAC is dit te verklaren door een achterstallig onderhoud als gevolg van een bijzonder natte winter vorig jaar. Dat zorgde voor kuilen in de weg, de zogeheten ‘potholes’. Volgens 67 procent van de ondervraagden zijn de lokale wegen in slechtere staat dan vorig jaar. En het slechte nieuws voor de Britten is: er is geen geld om het op te knappen. 

De slechte wegen nemen de koppositie over van de hoge brandstofprijzen, die nu met 42 procent op de tweede plaats staat. Pas op de derde plaats staat het weggedrag van andere bestuurders, dat door 31 procent van de ondervraagden op 1 werd gezet. In totaal zijn in het rapport 19 ergernissen opgenomen, waaronder bijvoorbeeld steeds hogere verzekeringskosten, vervelende fietsers, agressieve weggebruikers, mobiele telefoons in het verkeer en files.


Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Shane Jebbink
Door Shane Jebbink

Kon als kleine jongen geen straat doorlopen zonder van iedere auto de modelnaam te noemen. Maakt er in zijn vrije tijd een sport van om alle occassionwebsites af te speuren naar de perfecte auto, om vervolgens even later met een compleet ander model op de proppen te komen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties