Nieuwe Suzuki Swift (2024): dit verstopte onderdeel is weer open en bloot zichtbaar

Het uiterlijk van een nieuwe Suzuki Swift is nooit schokkend. Je herkent altijd de voorganger erin. En dat is niet erg, want het merk heeft een trouwe schare liefhebbers die niet anders willen. In 2024 komt de nieuwe Swift en hoewel-ie lijkt op zijn voorganger, wijkt één detail op positieve wijze af.   

Suzuki lijkt met de Swift het Volkswagen-principe te hanteren: een nieuw model wijkt nooit spectaculair af van zijn voorganger, maar borduurt er juist op voort. De Suzuki Swift heeft sinds 2004 een evolutie doorgemaakt, van de duidelijk aan elkaar verwante eerste en tweede generatie tot aan het huidige model, dat de
ontwerplijn doorzet. Op de Japan Mobility Show 2023 (voorheen Tokyo Motor Show) presenteert Suzuki een nieuwe Swift. Hij heet nog Swift Concept en is officieel dus een studiemodel, maar reken erop dat Suzuki vrijwel niets aan het uiterlijk gaat veranderen.

Alle nieuwe modellen zie jij als eerst met onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Suzuki Swift op basis van zijn voorganger

De overeenkomsten met de huidige Swift, die te koop is sinds 2017, zijn duidelijk zichtbaar. De Swift lijkt wat ronder en boller te zijn geworden, met bredere heupen rond de C-stijlen. De grille is ronder en wat kleiner. Maar als je beter kijkt, zie je toch afwijkende details. Zo zijn de deurgrepen van de achterportieren weer teruggeplaatst naar de traditionele positie. In de huidige Swift zitten ze nog 'verstopt', een trend die ooit begon met de Alfa Romeo 156. Vorig jaar betrapte onze spionagefotograaf de nieuwe Swift al in camouflage.

Vleugje modernisering

Ook onderhuids is bij de nieuwe Swift veel hetzelfde gebleven. Zo wordt de auto op het Heartect-platform gebouwd, net als het huidige model. Wel is dit platform aangepast, zodat moderne veiligheidsfeatures als een automatisch noodremsysteem en grootlichtassistent kunnen worden geleverd. Ook vermoeidheidsherkenning wordt leverbaar op de nieuwe Swift.

Suzuki Swift (2024) motoren: hybrid, maar niet elektrisch

Over de motoren heeft Suzuki nog niets naar buiten gebracht, maar naar verwachting blijft de mild hybrid uit het huidige model gehandhaafd. Verder verwachten we een volwaardige hybride - een slimme zet van de Japanners, met het oog op de steeds strenger wordende emissienormen.

De kans is groot dat de Japanners deze techniek van Toyota lenen, zoals ze dat ook al doen bij de Suzuki Swace (hybride) en Suzuki Across (plug-in hybride). Een volledig elektrische Swift staat niet in de planning. De nieuwe Suzuki Swift wordt in 2024 in Nederland en België verwacht.

Suzuki Swift private lease

Voor wie niet tot volgend jaar wil wachten, is de huidige Suzuki Swift ook een prima optie. Met private lease kun je voor een vast maandbedrag rondrijden in de Japanse hatchback. Een Suzuki Swift private lease je via de vergelijker van Auto Review. De Swift  is een van de auto's die nog voor minder dan 300 euro per maand is te private leasen.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Shane Jebbink
Door Shane Jebbink

Kon als kleine jongen geen straat doorlopen zonder van iedere auto de modelnaam te noemen. Maakt er in zijn vrije tijd een sport van om alle occassionwebsites af te speuren naar de perfecte auto, om vervolgens even later met een compleet ander model op de proppen te komen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties