Honda staat op het punt om grootste probleem van EV’s op te lossen

De grootste vijand van de elektrische auto is het torenhoge gewicht. Honda claimt dat het dicht bij een manier is om de overtollige kilo’s van EV’s voor eens en voor altijd uit te roeien.

Dat zeggen bestuurders van het merk in gesprek met The Drive. Volgens de Japanners duurt het niet lang meer voor ze de welbekende solid-state batterij in hun modellen gebruiken. De batterijen worden al tijden als de heilige graal gezien voor elektrische auto’s, en lijken dus nu in massaproductie te gaan. Overigens heeft Honda met de batterij niet de primeur, aangezien Nio al eerder claimde de solid-state batterij te gaan leveren:

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Helft van het gewicht

Volgens Honda-topman Jay Joseph werkt Honda hard aan de ontwikkeling van de solid-state batterij omdat grotere batterijen geen optie zijn. Dan worden elektrische auto’s alleen maar duurder en zwaarder. Volgens de CEO ligt de oplossing voor een groter EV-bereik dan ook vooral bij het verminderen van het gewicht.

Honda-directeur Shinji Aoyama legt uit hoeveel gewicht de solid-state batterij kan besparen: “Simpel gezegd zou de energiedichtheid van batterijen ongeveer verdubbelen. Dus om dezelfde energie met hetzelfde volume te bereiken is ongeveer de helft van het gewicht nodig."

Andere voordelen

Naast de gewichtsbesparing biedt de solid-state batterij enkele onmiskenbare voordelen. Zo kunnen solid-state batterijen sneller opladen dan conventionele lithium-ionbatterijen. Dit komt doordat de batterijen door hun samenstelling veel beter tegen temperatuursveranderingen kunnen dan lithium-ion batterijen.

Een ander voordeel van solid-state batterijen is de productietijd. Typische lithium-ionbatterijen, met hun vloeibare elektrolyten, vereisen langdurige oplaadvoorbereidingen voordat ze in voertuigen kunnen worden geplaatst. Solid state-batterijen hebben dergelijke voorbereidingen niet nodig en kunnen sneller worden geproduceerd. 

Honda private lease

In onze private lease vergelijker hebben we een uitgebreid Honda-aanbod, zowel elektrisch als hybride of met een verbrandingsmotor. Een Honda private lease je via onze vergelijker!


Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Shane Jebbink
Door Shane Jebbink

Kon als kleine jongen geen straat doorlopen zonder van iedere auto de modelnaam te noemen. Maakt er in zijn vrije tijd een sport van om alle occassionwebsites af te speuren naar de perfecte auto, om vervolgens even later met een compleet ander model op de proppen te komen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties