Alles over defecte ruitenwisserbladen in uw auto

Alles over defecte ruitenwisserbladen in uw auto

Ruitenwissers voor auto's zorgen voor schoon glas tijdens het rijden en zijn dus goed voor de veiligheid. Moderne ruitenwissers zijn er met of zonder frame, en er bestaan ook gespecialiseerde winterwissers, achterruitwissers en ruitenwissers voor koplampen.

De meest voorkomende, klassieke raamwisserbladen. Op het metalen huis is een rubberen borstel bevestigd. Het frame heeft verschillende gewrichten die zorgen voor een strakke pasvorm. Dit zijn plastic elementen die zorgen voor meer beweeglijkheid en nauwkeurige verbindingen en die gemakkelijker ijsvrij te maken zijn.

Ruitenwisser BOSCH 45C heeft een lengte van 450 mm en zijn gemaakt van metaal met een corrosiewerende coating en zijn zo gevormd dat ze de hefkracht op de ruitenwissers verminderen.

De Bosch ruitenwisserserie behoort tot het betaalbare segment en is ontworpen voor auto's met haak-en-lus montage zonder specifieke eisen (spoiler, sproeiers of gebogen wisserbladen). De wisserbladen van Bosch hebben een volledig metalen ontwerp en een handige Quick-Clip-adapter voor een snelle installatie. Het wisserframe is van metaal. Ter bescherming tegen corrosie zijn alle metalen onderdelen van de wisser voorzien van een dubbele laag poedercoating. Bijzondere aandacht verdient het wisserrubber. Het is gemaakt door gieten, van natuurlijk rubber. Dankzij deze fabricagemethode krijgt het blad een werkrand die vrij is van bramen en onregelmatigheden. Rubber reageert niet met agressieve bestanddelen van de ruitensproeier, droogt niet uit onder invloed van zonlicht en hoge omgevingstemperaturen.

Tip
Viaplay aanbieding: bekijk Formule 1 met 20% korting
Viaplay aanbieding: bekijk Formule 1 met 20% korting

Abonneer je nu en start met streamen van sport, films en series

Wanneer is het tijd om ruitenwisserbladen te vervangen?

Om te weten of u de wisserbladen moet vervangen, moet u ze inspecteren op schade. Als gevolg van rubberveroudering verliezen ze hun plasticiteit en kunnen ze hun taken niet goed uitvoeren. Als het werk van de ruitenwissers op uw auto leidt tot het verschijnen van vlekken op de voorruit, adviseren wij u om na te denken over het kiezen van nieuwe borstels en de daaropvolgende vervanging ervan.

Procedure voor het vervangen van ruitenwisserbladen

Stap 1 - Til de onderste hendel van het windscherm. Til de hendel helemaal op zodat hij niet terugkeert in zijn oorspronkelijke positie en de voorruit beschadigt. Verwijder het versleten deel. Hoe verwijdert u de ruitenwissers? De ruitenwissers zijn bevestigd met kleine plastic clips. De houder kan gemaakt zijn in de vorm van een haak of een grendel.

Stap 2 - Installeer een nieuwe ruitenwisser om de ruiten schoon te maken. Maak hem heel voorzichtig vast, totdat u een karakteristieke klik ziet.

Stap 3 - Plaats de onderste arm terug op de voorruit van de auto.

Stap 4 - Vervang de wisserarm op de tweede ruitenwisser op precies dezelfde manier.

Tips voor zelf vervangen ruitenwisserbladen

Fabrikanten adviseren beide borstels tegelijk te vervangen, omdat ze samenwerken. Vervanging van ruitenwisserpomp moet regelmatig gebeuren, omdat ze vuil, sneeuw en waterdruppels van de voorruit van de auto verwijderen.

Zet de ruitenwissers niet aan als er bladeren of vuil in hun pad liggen, dat kan het winterrubber beschadigen. Hetzelfde geldt voor glas met ijsafzetting of een dikke laag sneeuw. Ten eerste zal het werk van de ruitenwissers niet effectief zijn, en ten tweede worden de rubberen werkoppervlakken van de ruitenwissers zo snel gewist.

Een onderscheidend kenmerk van de borstels van deze serie is het feit dat de rubberen inzetstukken niet kunnen worden vervangen. Tegelijkertijd gaan de originele rubberen inzetstukken lang genoeg mee, zodat ze door Bosch worden gepositioneerd als alternatief voor het vervangen van de rubberen inzetstukken op de borstels.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties