De Renault Scénic als mpv is dood! Lang leve de Renault Scénic als nieuwe suv

De Renault Scénic als mpv is dood! Lang leve de Renault Scénic als nieuwe suv

Als je naar de website van Renault gaat, zie je dat alleen de Grand Scénic nog wordt verkocht. De gewone Scénic is stilletjes uit het leveringsprogramma gehaald, want niemand koopt meer mpv's. Maar de Renault Scénic komt wel terug, als fonkelnieuwe, compacte suv.

Er was een tijd - in de jaren negentig - dat mpv's je van het waren. Ieder merk had een grote people carrier in zijn assortiment, in navolging van de twee pioniers: de Renault Espace en Chrysler Voyager. Daarbij was Renault in 1996 de eerste die het segment daaronder aanboorde, met de Mégane Scénic. Er zijn inmiddels vier generaties van de midi-mpv geweest, maar daar blijft het bij. De Renault Scénic verdwijnt.

Renault Scénic in 2024 terug als elektrische suv

En komt weer terug! Want Renault-topman Luca de Meo heeft bevestigd dat de naam Scénic niet bij het grof vuil gaat, maar over niet al te lange tijd op een nieuw model wordt geplakt: een - hoe kan het ook anders? - suv. Eentje met elektrische aandrijving, op basis van het Renault Megane E-Tech Electric-platform. De aankomende Scénic staat voor 2024 op de agenda. Eerst krijgen we de Renault Austral te zien, de opvolger van de Kadjar.

Tip
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting

Abonneer je nu en start met streamen van sport, films en series

Elektrische voortrekkersrol uit handen gegeven

Renault was twintig jaar geleden een van de vooruitstrevendste merken op elektrogebied, met toen de Zoe, Twizy, Fluence en Kangoo Z.E. Door de jaren heen heeft het Franse merk die voortrekkersrol uit handen gegeven. Maar voor de komende jaren heeft Renault een enorm stekkeroffensief gepland, met onder meer de elektrische Renault 4 en Renault 5, die voor 2024 op de rol staan.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties