Subaru teaset CO2-neutraal STI E-RA Concept in dampende walmen

Subaru teast groene STI E-RA Concept in dampende walmen

Subaru gaat voor een groene toekomst. Opmerkelijk dus dat ze hun nieuwe STI E-RA Concept teasen door hem te fotograferen in een walm uitlaatgassen. Of koelt de aarde mede dankzij Subaru weer af, en is het concept omhuld in ijzige nevel? In januari weten we meer, dan staat de Subaru met de STI E-RA op de Tokyo Auto Salon.

Zoals een teaser betaamt geeft de vrijgegeven foto van de Subaru STI E-RA geeft weinig details prijs. Tussen de witte dampen zien we twee gemeen kijkende McLaren-achtige koplampen. Daar boven prijken een aantal ferme koelsleuven. Een duidelijke hint dat dit donkerrode gevaarte geen muurbloempje zal zijn.

Motorsport van morgen

En dat is ook precies wat Subaru belooft. De STI E-RA is een vingerproef van hoe de motorsport er uit kan zien in een CO2 neutraal tijdperk. Het merk geeft aan druk bezig te zijn met het ontwikkelen van de nieuwe en groene technieken, passend binnen dit toekomstbeeld. Wij vermoeden dat de ‘E’ in de naam in ieder geval iets zegt over de aandrijving.

Subaru teast groene STI E-RA Concept in dampende walmen
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

STI Performance

Op de Tokyo Auto Salon onthult Subaru ook nog een aantal andere interessante conceptcars: de WRX S4 STI Performance Concept en de Levorg STI Performance Concept. In beide gevallen gaat het om gepeperde versies van niet meer in Nederland verkrijgbare modellen. De auto’s zijn volgehangen met STI performance onderdelen, dikke spoilers en andere bumpers. Om het sportieve plaatje compleet te maken zijn de Japanners los gegaan met een rode spuitbus.

Tokyo Motor Show

Heel lang hoeven we niet meer te wachten tot onze nieuwsgierigheid rond de Subaru STI E-RA in rook opgaat. De Tokyo Auto Salon vindt namelijk plaats van vrijdag 14 tot en met zondag 16 januari.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties