Prijs Tesla Model S Plaid+: Van 0 naar 100 km/h in 2 tellen voor 150.000 euro

Prijs Tesla Model S Plaid+: Van 0 naar 100 km/h in 2 tellen voor 150.000 euro

Het leveringsprogramma van Tesla verandert vaker dan de mening van Elon Musk over bitcoin. Als je nu een Tesla Model S wilt bestellen, zoek je tevergeefs naar het Performance-model. Dat is vervangen door twee nieuwe versies: de Tesla Model S Plaid en Plaid+. Beide gaan in 2 seconden naar 100 km/h en halen een topsnelheid van 322 km/h.

Goed, laten we even bij het begin beginnen. Hoe ziet het leveringsprogramma van de Tesla Model S er nu uit? Het 'instapmodel' is de 89.990 euro kostende Tesla Model S Long Range: met twee elektromotoren, een topsnelheid van 250 km/h, en een geschat bereik van 663 kilometer. Van zijn sprintvermogen (3,2 seconden naar 100 km/h) word je hartstikke misselijk, maar als je toch nóg sneller wilt gaan, dan moet je een van de twee Plaid-varianten hebben.

Tesla Model S Plaid en Plaid+ met drie elektromotoren

De Tesla Model S Plaid en Plaid+ hebben drie elektromotoren, met respectievelijk 1020 en 1100 pk. De eerste kost 119.990 euro, gaat in 2,1 seconden naar 100 km/h, bereikt een top van 322 km/h en komt 628 kilometer ver. Voor 30.000 euro meer heb je de Tesla Model S Plaid+ (149.990 euro is meer dan eerst werd gecommuniceerd). Zijn actieradius is nog niet officieel vastgesteld, maar ligt volgens Tesla op 837 kilometer. En van de sprint naar 100 km/h val je waarschijnlijk gewoon flauw. De Plaid+ heeft er minder dan 2 tellen voor nodig.

Tip
Viaplay aanbieding: bekijk Formule 1 met 20% korting
Viaplay aanbieding: bekijk Formule 1 met 20% korting

Abonneer je nu en start met streamen van sport, films en series

Tesla Model S Plaid vanaf begin volgend jaar leverbaar

Als je er nu een bestelt, moet je nog wel een tijd wachten. De Tesla Model S Plaid en Plaid+ zijn zelfs in de Verenigde Staten nog niet op de markt. Voor Nederland ligt de verwachting op begin 2022 voor de Plaid en later in hetzelfde jaar voor de Plaid+. Voor 3800 euro bovenop de vanafprijs krijg je de Enhanced Autopilot. Betaal je 7500 euro meer, dan belooft Tesla je Full Self-driving Capability, wat het merk simpelweg niet waar kan maken. Laten we het erop houden dat het een misleidende naam is, net als Autopilot eigenlijk.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties