Koop toch een occasion! Want een nieuwe auto is verspilling

Koop toch een occasion! Want een nieuwe auto is verspilling

Eigenlijk zouden we hier meer aandacht moeten besteden aan occasions. Want in het eerste kwartaal van 2021 gingen er zes keer zoveel tweedehandsjes 'over de toonbank' als nieuwe auto's. En dat is maar goed ook, roept Marktplaats in zijn nieuwe marketingcampagne, want dat is beter voor de circulaire economie.   

Met andere woorden: door tweedehands te kopen wordt er minder verspild. En daar is geen speld tussen te krijgen. Op Marktplaats worden iedere maand meer dan 8 miljoen transacties gesloten. Per dag verschijnen er ongeveer 350.000 nieuwe advertenties op de site, waarvan wij een ieniemieniedeeltje gebruiken voor onze maandelijkse Marktplaats-rubriek. Autoliefhebbers weten het: er gaat niets boven het afstruinen van occasionssites op zoek naar die ene betaalbare youngtimer of klassieker.

Tweede, derde of zelfs vierde leven

In zijn nieuwe merkcampagne (zie onder) wil Marktplaats het belang van hergebruik benadrukken; het feit dat spullen via de site aan een tweede, derde of zelfs vierde leven beginnen. Dat Marktplaats daar zelf garen bij spint, lezen we nergens, maar vooruit … Het bedrijf is tweeëntwintig jaar opgericht "op basis van de principes van betaalbaarheid en duurzaamheid", zoals het zelf zegt, maar natuurlijk ook gewoon om winst te maken.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.


Tip
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting

Abonneer nu en start met streamen van sport, films en series

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties