Leasecontracten vergelijken bespaart geld

Leasecontracten vergelijken bespaart geld

Private leasen van auto’s wordt steeds populairder. Omdat het kopen van een nieuwe auto in de garage nog altijd een flinke uitgave is, wordt steeds vaker gekozen voor private lease. U rijdt dan in een nieuwe of jong gebruikte auto voor een vast bedrag per maand. Dat is niet alleen overzichtelijk voor uw eigen boekhouding maar met private lease zijn de wegenbelasting en de verzekering meegerekend met het maandbedrag. Ook kosten voor onderhoud of keuringen horen hier bij. Bij private lease hoeft u dus nooit te vrezen voor onverwacht hoge garagekosten. Dat is uiteraard een prettig vooruitzicht want u bent vast ook wel eens geschrokken van een garage factuur.

Kan iedereen private leasen?

Bij het aangaan van een leasecontract moet u wel wat documenten overleggen. De leasemaatschappij vraagt u onder andere om een kopie van uw arbeidscontract, een kopie van een loonstrook, een bankafschrift en soms om een VOG (verklaring omtrent gedrag). Ook zal de leasemaatschappij een kredietwaardigheidscheck doen. Een leasecontract kan tevens invloed hebben op een hypotheek of andere lopende leningen.

Nadelen van private lease

Het vooruitzicht om met een nieuwe auto te kunnen rijden voor een aantrekkelijk maandelijks bedrag is voor veel mensen een prettig idee. Echter, er zitten zeker ook wat nadelen aan private leasen. Contracten lopen veelal over meerdere jaren en wanneer u dit contract tussentijds wil verbreken door bijvoorbeeld ontslag, ziekte of zelfs overlijden kan u voor problemen stellen doordat er extra moet worden betaald om het contract te kunnen verbreken. Bovendien stellen de diverse leasemaatschappijen contracten op met verschillende voorwaarden qua verzekering en het aantal toegestaan aantal kilometers. Private lease vergelijken is zeker de moeite waard. Het kan u geld besparen en teleurstellingen voorkomen. Neem zeker de tijd om op uw gemak de diverse private lease aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Niet alleen qua aanbod, maar zeker ook qua bijkomende voorwaarden.

Niet elke scherpe deal is per definitie een goed contract

Natuurlijk willen we allemaal een scherpe lease deal sluiten. Hoe lager het maandbedrag hoe aantrekkelijker voor veel mensen. Die vergelijking gaat helaas niet altijd op. De prijzen van lease auto’s kunnen sterk uiteenlopen en een deal met een scherp maandbedrag hoeft zeker niet altijd te betekenen dat de voorwaarden optimaal zijn. Het is belangrijk een goed contract af te sluiten waarin zaken zoals pechhulp, vervangend vervoer, en aanvullende verzekeringen duidelijk zijn aangegeven. Ook de voorwaarden voor het voortijdig verbreken van een leasecontract verschilt van maatschappij tot maatschappij. De ene maakt uitzonderingen voor contractverbreking bij ziekte of overlijden. Bij de andere maatschappij kan het zijn dat u een flink bedrag moet betalen om het lopende leasecontract af te kopen. En welke voorwaarden zijn er wanneer u de leaseauto total loss rijdt? Een veel gestelde vraag is ook wat de consequenties zijn wanneer u buiten uw bundel rijdt. Veel leasemaatschappijen stellen een maximaal aantal te rijden kilometers in. Overschrijdt u het aantal kilometers dan kan het u extra geld kosten. Vergelijk private lease contracten dus goed voordat u overgaat tot het daadwerkelijk leasen.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties