'BMW stopt deels met autoproductie bij Nedcar'

'BMW stopt deels met autoproductie bij Nedcar'

BMW en VDL Nedcar kwamen vorig jaar overeen dat de productie van de BMW X1 nog tot 2030 in het Limburgse Born blijft. Door de wereldwijde problemen in de auto-industrie is het Duitse concern echter van gedachten veranderd. Volgens anonieme bronnen wil BMW al in 2023 met de X1-productie bij Nedcar stoppen.

VDL Nedcar in Born bouwt de BMW X1, Mini Hatchback, Mini Cabrio en Mini Countryman. Het AD haalt echter bronnen aan die melden dat BMW de X1-productie per 2023 wil weghalen uit Born. En dat terwijl er een contract ligt tot 2030. Door de malaise op de wereldwijde automarkt zou BMW zich nu vooral op zijn eigen fabrieken willen richten.

Compensatieregeling

Het bedrijf kan natuurlijk niet zomaar onder het vorig jaar getekende contract met Nedcar uit. Mocht BMW dat toch willen, dan zal er ongetwijfeld een fikse compensatieregeling komen voor de fabriek in Born. Zowel BMW als Nedcar wilde tegenover het AD niet reageren op het nieuws.

Nieuwe opdrachtgevers

Bij Nedcar werken bijna 5000 mensen. Van circa 800 tijdelijke medewerkers staat de werkzekerheid onder druk nu er door de coronacrisis veel minder auto's worden gebouwd dan vorig jaar. Nedcar is in gesprek met een tweede en derde opdrachtgever naast BMW. Topman Paul van Vuuren noemde de interesse "serieus en concreet". 

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties