Tesla heeft lak aan lockdownregels, heropent fabriek gewoon

Tesla heeft lak aan lockdownregels, heropent fabriek gewoon

In Alameda County - waar de Tesla-fabriek in Fremont, Californië is gevestigd - gelden nog steeds strenge lockdownregels om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Tesla-topman Elon Musk interesseert dat kennelijk niet, want hij heeft de productie afgelopen weekend gewoon opgestart.

Musk laat zich de laatste tijd sowieso al niet van zijn beste kant zien. Hij heeft het coronavirus gebagatelliseerd op twitter, allerlei onwaarheden gepost (kinderen zijn immuun voor het virus) en de lockdownregels van de overheid 'fascistisch' genoemd. De laatste weet is Musk vooral kwaad omdat zijn fabriek nog niet open mag. Hij heeft gedreigd de 'Gigafactory' uit Fremont weg te halen en klaagde Alameda County aan vanwege de lockdownmaatregelen.

Musk bevestigt productie

Begin deze week spraken twee anonieme Tesla-medewerkers met de website The Verge. Volgens hen zijn er dit weekend zo'n tweehonderd Model 3- en Model Y-exemplaren gebouwd in Fremont. Musk bevestigde het verhaal in een tweet: "Tesla herstart de productie vandaag tegen de regels van Alameda County in. [...] Als er daarom iemand gearresteerd wordt, dan moet alleen ik dat zijn."

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Gooit eigen glazen in

Het lijkt erop dat Musk daarmee zijn zijn eigen glazen ingooit, want volgens Alameda County-woordvoerder Scott Haggerty waren Tesla en het regiobestuur dichtbij een overeenkomst om de Fremont-fabriek op 18 mei weer te openen. Volgens Haggerty werkten beide partijen aan een plan om de duizenden Tesla-werknemers tijdens de productie veilig te houden. Alameda County wachtte nog op voorstellen van Tesla.

Vervolging ja of nee

Waarom Musk nou niet gewoon even heeft gewacht, is een raadsel. "De samenwerking met Tesla was goed", aldus Haggerty. "Wat ons betreft was Tesla op 18 mei weer open gegaan. En volgens mij wist Elon dat. Maar hij wilde kennelijk per se deze week open." In een verklaring zegt Alameda County dat het nu aan de politie van Fremont is om te besluiten tot vervolging over te gaan of niet.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties