Tesla maakt winst en Elon Musk roept weer eens rare dingen

Tesla maakt winst en Elon Musk roept weer eens rare dingen

Ondanks de coronaperikelen in het eerste kwartaal heeft Tesla het best goed gedaan. Er bleef een bescheiden winstje over van 16 miljoen dollar op een totale omzet van 5,9 miljard dollar. Topman Elon Musk kon zich weer niet inhouden en ging tegen investeerders los op de "fascistische" Ameriaanse coronamaatregelen.

Een winst van 16 miljoen dollar op een omzet van 5,9 miljard dollar lijkt misschien niet uitstekend, maar gezien het feit dat de coronacrisis ook bij Tesla voor fabriekssluitingen heeft gezorgd, is dat prima. Bovendien heeft Tesla nu voor het eerst in zijn bestaan drie kwartalen achter elkaar zwarte cijfers geschreven. Waarbij moet worden aangetekend dat de fabrikant in de afgelopen drie maanden niet alleen inkomsten uit autoverkopen binnenkreeg.

Emissiecredits

Tesla verkocht namelijk voor 354 miljoen euro aan emissiecredits aan andere automerken. Die mogen tegen betaling een groot aantal 'uitstootloze' Tesla's bij hun modellen optellen en komen daarmee onder uitstootboetes uit. In Europa is het bijvoorbeeld zo dat de gemiddelde uitstoot van alle auto's van een fabrikant onder een bepaalde grens moet zitten. Zitten die daarboven, dan hangt het bedrijf een fikse boete boven het hoofd. Zoals het er nu naaruit ziet, hoeft alleen Toyota niets te betalen. Fiat Chrysler kocht in 2018 al credits van Tesla.

Tesla Model Y

In het afgelopen kwartaal kwam de productie van de vooral op Twitter.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties