Jakkes! Amerikaanse Uber-taxi’s zitten vol bedwantsen

Jakkes! Amerikaanse Uber-taxi’s zitten vol bedwantsen

Heb je weleens in een dubieus hotel geslapen, waar je lek werd gebeten door bedwantsen? Nou, die ervaring kun je ook hebben in een Amerikaanse Uber-taxi. Een insectenverdelger in de Texaanse stad Dallas vertelde aan een televisiezender dat hij vijf tot tien rideshare-auto’s per week behandeld.

Wereldwijd stappen iedere dag tientallen miljoenen mensen in een taxi van Uber, Lyft, Grab en meer ridesharebedrijven. En sommige mensen nemen dus bedwantsen mee: uit hun eigen huis, een hotel, een winkelcentrum, waar dan ook. Don Brooks van Doffdon Pest Control zegt dat hij in Dallas iedere week vijf tot tien taxi’s behandeld.

Kook de kleine rotzakjes!

Volgens hem kan één bedwants in drie maanden tijd zorgen voor een populatie van 300 bedwantsen en 1000 eitjes. “Tegen de tijd dat je ze ziet, heb je een groter probleem dan je dacht.” Brooks heeft twee manieren om van bedwantsen af te komen. Voor 250 dollar zet hij de auto in een tent, die hij een paar uur lang verhit tot 50 graden. Dat is heet genoeg om de kleine rotzakjes te koken.

Tip
Viaplay aanbieding: bekijk Formule 1 met 20% korting
Viaplay aanbieding: bekijk Formule 1 met 20% korting

Abonneer je nu en start met streamen van sport, films en series

Kleren in de droger

Een andere manier is om de auto met pesticide te behandelen. “Dat kan ik binnen vijftien minuten doen. Ik spray dan alle hoeken en gaten van de achterbank en het tapijt.” Heb je zelf het gevoel dat je bedwantsen bij je draagt, dan heeft Brooks een advies. “Gooi je kleren in de droger en zet die op de hoogste temperatuur. En ga daarna douchen.”

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties