Drukste ochtendspits ooit door slecht weer en boerenprotesten

Drukste ochtendspits ooit door slecht weer en boerenprotesten

De ochtendspits deze morgen is de drukste ooit. Rond acht uur stond er zo'n 1050 kilometer file. Niet alleen door het slechte weer, maar ook door de protesten van boeren, die met hun tractoren op weg zijn naar Den Haag om te protesteren.

Normaal gesproken staat er op dinsdagochtend om half acht hooguit 250 kilometer file. Vanmorgen was dat op dat tijdstip al 800 kilometer, aldus de ANWB. Ongeveer twintig minuten later werd het record verbroken met een totaal van 1050 kilometer file.

Meer dan twee uur vertraging

Door de regen waren er vanmorgen veel ongelukken, maar de grootste oorzaak van de chaos waren de boerenprotesten. Op de A12 van Utrecht naar Den Haag liep de vertraging op tot meer dan twee uur door de langzaam rijdende tractoren die de snelweg blokkeerden.

Weggezet als milieuvervuilers

Duizenden boeren zijn in hun landbouwvoertuigen onderweg naar Den Haag om te protesteren. Ze vinden dat ze meer waardering verdienen en onterecht worden weggezet als milieuvervuilers. Ook zijn ze boos omdat ze, naar eigen zeggen, met veel te veel regelgeving te maken hebben.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Adviescommissie Johan Remkes

Afgelopen week kwam een commissie onder leiding van voormalig minister Johan Remkes met een advies over het terugdringen van de stikstofuitstoot. De maximumsnelheid op snelwegen moet omlaag, schreef de commissie, en de veeteelt moet worden ingeperkt. De boeren vinden dat laatste onterecht.

Uitspraak Raad van State

Sinds vandaag is de maximumsnelheid op een aantal snelwegen om de Veluwe heen verlaagd van 130 naar 120 km/h. De verlaging is het gevolg van een uitspraak van de Raad van State over het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Dat stond toe dat de stikstofuitstoot van bijvoorbeeld bouwprojecten later kon worden gecompenseerd.

Duizenden bouwprojecten liggen stil

Daar heeft de Raad van State een streep door gehaald. En als gevolg daarvan liggen momenteel zo'n 18.000 bouwprojecten in Nederland stil. Stikstofuitstoot moet nu namelijk direct worden gecompenseerd. De overheid mag bij het verlenen van vergunning niet meer anticiperen op compensatie in de toekomst.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties