Nieuwe Peugeot 208 doet denken aan andere modellen

Nieuwe Peugeot 208

Eigenlijk is het een beetje een moetje, een gloednieuwe 208. De huidige generatie doet het namelijk nog altijd zeer verdienstelijk in de verkoopstatistieken. En dat is knap, want inmiddels draait hij al 8 jaar mee. Anderzijds, niets heeft het eeuwige leven en zodoende valt er nu te kijken naar de eerste levenstekenen van de aanstormende 208.

Het compacte B-segment is ronduit interessant momenteel. Niet alleen telt het tal van nieuwkomers, stuk voor stuk bieden ze ongelofelijk veel auto voor het geld. Enorme stappen heeft de auto-industrie gemaakt in met name de betaalbare autoklasses. Snufjes en veiligheidsfeatures die tot voor kort exclusief waren voorbehouden aan auto's van +50.000 euro, zijn in rap tempo ook bereikbaar geworden voor Jan Modaal. Daarnaast kan de doorsnee B-segmenter vandaag de dag prima dienstdoen als eerste auto en geraken de rijeigenschappen aan dat van een puike C-segmenter. Kortom, nooit eerder was het zo leuk winkelen in het B-segment.

Goede huize

De keerzijde van deze medaille (voor de actieve spelers), is dat de concurrentie moordend is. Immers, elk nieuw model in het B-segment doet eigenlijk niet fout (zo goed zijn ze), en geen één springt er daardoor echt uit. Daar liggen dus nog kansen voor de nieuwe Peugeot 208. Eén ding is zeker: het zal niet meevallen dat te realiseren (bij marktconforme prijzen).


Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

De ogenschijnlijk tactiek van de Fransen? Ontleen het beste van de concurrentie, mik het in de blender en druk op start. Zo komt het design de nieuwe 208 namelijk op ons over: als een mengelmoes van verschillende andere B-toppers. We bespeuren een vleugje Audi A1 en Kia Rio (front), Citroën C3 (silhouet), een toefje Volkswagen Polo (achterzijde), gemengd met Peugeot's eigen DNA. Feit is dat de 208 in elk geval een groeispurt zal ondergaan.

Elektrificatie

Onderhuids krijgt de Peugeot 208 een nieuw platform aangemeten. Dat wordt de hypermoderne CMP-bodemgroep, dat ook elektrificatie aankan. De DS 3 Crossback E-Tense, die gebruikmaakt van hetzelfde platform, is daarvan het bewijs. Met een 50 KWh sterk accupakket kan dit zustermodel 300 kilometer op een volle lading rijden.

Vrees niet, de 208 zal ook nog gewoon beschikbaar zijn met benzine- en dieselmotoren. En er komt natuurlijk weer een GTi. Met wederom met een klein, enthousiasmerend stuurtje graag en weer lekkere gooi-en-smijt-eigenschappen.

Wanneer de onthulling van de nieuwe Peugeot 208 plaatsvindt is nog onbekend. De Autosalon van Genève, in maart, zou een mogelijkheid kunnen zijn, maar mogelijk nog iets te vroeg.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Nieuwe Peugeot 208
Nieuwe Peugeot 208
Nieuwe Peugeot 208
Nieuwe Peugeot 208
Nieuwe Peugeot 208
Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties