Suzuki gaat elektrisch met de e-Survivor Concept

De Tokyo Motor Show is het moment voor Suzuki om zijn concept-kast open te trekken. Eind oktober tonen de Japanners liefst vier nieuwe studiemodellen.

Laten we vooropstellen: over smaak valt niet te twisten. Maar de smaak van de Suzuki-ontwerpers, tja, wat moeten we ervan zeggen. De e-Survivor ziet er nog best leuk uit en is ook qua techniek interessant. Voor Suzuki tenminste, want op elektrisch gebied hebben zij ons nog niet veel laten zien.

Eindelijk elektrisch

Suzuki verwerkt een elektromotor in alle wielen, zodat je ook elektrisch offroad kunt. Daarnaast staat de elektrische Jimny-broer op een nieuw platform, dus misschien is Suzuki wel meer van plan op elektrisch gebied. Op dit gebied moet je het doen met een handvol hybrides, dus het zou ook weleens tijd worden.

Meer, meer meer!

Verder neemt Suzuki een aantal conceptcars mee die duidelijk zijn bedoeld voor de Japanse markt. Neem de Xbee, een auto die in deze vorm niet zou misstaan op de Japanse wegen. Datzelfde geldt voor de Spacia Concept: leuk voor Japanners, niet interessant voor ons. Dat label kunnen we ook op de Carry Light Tiger Ichi Concept plakken.
Tip
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting

Abonneer nu en start met streamen van sport, films en series

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties