Ford Vignale-trim voor S-Max, Edge en Kuga

Ford wil zich graag een luxe imago aanmeten en heeft daarvoor de Vignale-lijn opgericht. De Mondeo kennen we al in deze weelderige uitvoering, en nu komen daar de S-Max, Kuga en Edge bij.

Steeds meer mainstream automerken zoeken het (deels) hogerop met een exclusieve modellenlijn. Renault doet dat reeds met Initiale Paris, Citroën koppelde er DS zelfs helemaal los voor en Ford heeft dus Vignale.

Rode loper-gevoel

In tegenstelling tot de concurrentie gaat Ford misschien nog wel een stap verder. Lees bijvoorbeeld dit artikel over de Mondeo Vignale maar eens. Ook de S-Max en Edge Vignale krijgen deze 'stille' behandeling, net als luxe dat niet in de reguliere optielijst te vinden valt.

Zo trakteert Ford de S-Max en Edge Vignale, die mogelijk dit jaar nog op de markt komen, op onder meer mooiere materialen en afwerking dan normaliter. Op het leveringsgamma staan onder meer de exclusieve parelmoerlakken in de kleuren Vignale Milano Grigio en Vignale White Platinum. De exclusieve zeshoekige Ford Vignale-grille met een donkere matte afwerking en gepolijste aluminium omlijsting is standaard. Tevens staan beide Vignale's op 19 inch gepolijste aluminium velgen.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Windsor-leder

Binnenin zitten Vignale-klanten op gewatteerd zeshoekig Windsor-leer met stiksels in tuxedo-stijl dat ook aan de binnenkant van de portieren aanwezig is. De bekleding is verkrijgbaar in de lichte kleur Cashmere en de donkere kleur Ebony. Het Ebony-leer is doorgevoerd op de middenarmsteun en het dashboard.

Verder zijn de super-de-luxe Fords standaard uitgerust met het nieuwe SYNC 3 communicatie- en entertainmentsysteem. Dit systeem is volgens Ford merkbaar sneller dan voorheen en heeft een nieuw ontworpen menustructuur. Tot het motorenaanbod behoort onder meer de 2.0 liter TDCi-dieselmotor met dubbele turbo en een vermogen van 210 pk.

Hoge verwachtingen

In tegenstelling tot de andere Vignale's is de Kuga Vignale nog een concept, maar dat mag de luxe pret niet drukken. Het is slechts een kwestie van tijd dat het productiemodel volgt met een vergelijkbare luxe als de overige Vignale's. En Ford verwacht er relatief van veel te verkopen, gesteund door het feit dat nu al sommige Ford-modellen in meer dan 70% van de gevallen wordt verkocht in de momenteel meest luxe Titanium-uitvoering.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties