Geen RS maar 200 pk sterke Ford Fiesta ST200

Je had net als wij ook een Fiesta RS verwacht toch? Helaas, we moeten het doen met deze ST200. Ach ja, helaas? Met 10 procent meer vermogen, 20 procent meer koppel en een 0-100 km/h sprint in 6,7 seconden durf ik het woord 'helaas' eigenlijk niet in de mond te nemen.

Deze Fiesta ST200 is de snelste productie-Fiesta ooit gebouwd. En die claim dankt hij met name aan zijn acceleratietijd die nog eens twee tiende sneller is dan de 182 pk sterke 'gewone' ST. Met een additionele 18 pk en 30 Nm weet de ST200 het totaal op 200 pk en 290 Nm te brengen. Daarmee belandt hij als speelbal precies tussen zijn concurrenten in. De Ibiza Cupra bijvoorbeeld blijft steken op 192 pk, Abarth's 500 komt zelfs als peperdure Biposto niet verder dan 191 pk en ook de Polo GTI moet genoegen nemen met net iets minder dan 200 pk. Maar aan de andere kant van de ring vinden we ook de Clio RS (200 pk), de Corsa OPC (207 pk) en voor zover je het als concurrent mag beschouwen ook de Audi S1 (231 pk). Qua acceleratietijd is de Amerikaanse hatchback eenzelfde positionering toebedeeld.

Topfavoriet

En toch hebben wij het gevoel dat de Fiesta ST200 toch aan de top van zijn segment behoort. Hij mag dan op papier weliswaar niet de sterkste en de snelste zijn, de ST heeft zich tegenover ons al bewezen als de best sturende. Ondanks dat behalve de motor verder niets werd gewijzigd durven wij die claim gerust te verdedigen.

Klassieker in wording

In aanvulling op het extra vermogen is de ST200 leverbaar met een unieke exterieurkleur genaamd Storm Grey. Daar bovenop zien we speciale 17 inch lichtmetalen wielen, rode remklauwen en zilveren constrasterende sticksels op de Recaro-sportstoelen. Volgens Joe Bakaj, vice president van de productontwikkeling van Ford is hiermee een klassieker in wording geboren. Wij keuren het goed.
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties