BMW voor het gezin: 7-persoons 2-serie Gran Tourer

Ben je als BMW-liefhebber de schrik al te boven van de 2-serie Active Tourer? Nee? Oh, dan krijg je er nu nog wel een extra klap bij te verwerken. Dit is namelijk de 2-serie Gran Tourer. En die staat nog verder af van het BMW dat we gewend zijn. Aan de andere kant, er is nu wel een BMW die ook voor de huisvader met grote kinderwens uitermate geschikt is.

Vergeef het ons dat we niet meteen wildenthousiast zijn. Maar als we een BMW gaan vergelijken met auto's als een Opel Zafira en Renault Scénic dan vergt dat even gewenning. Maar wel de realiteit. Dit is namelijk precies de doelgroep waarop BMW mikt. De 2-serie Gran Tourer is 4,56 m lang, 1,80 m breed en meet 1,61 m in de hoogte. Inderdaad, vergelijkbare afmetingen met de genoemde midi-MPV's en eveneens verhoudingen die het gevoel van een MPV opwekken. BMW meldt er met trots bij dat de bagageruimte 500 liter groot is en dankzij de verschuifbare achterbank tot 620 liter valt op te rekken. Let wel, dat is met de beide achterste stoelen neergeklapt. De 2-serie Gran Tourer is namelijk een 7-persoons auto, inclusief derde zitrij die in de wagenvloer kan worden verborgen.

Met de kinderen op stap

Dat de Beierse fabrikant zich focust op (jonge) gezinnen staat buiten kijf. Kijk maar eens naar de foto's. Ditmaal geen rokende achterbanden of een circuit op de achtergrond, maar een gezinnetje onderweg naar Disneyland en de plaatselijke voetbalclub. Dat BMW daarmee de 'soccermoms' uit de VS op het oog heeft straalt er vanaf.

Verwennerij

De kids, maar ook vader en moeder aan boord worden door BMW wel in de watten gelegd. Want als je als BMW zijnde in een dergelijk segment stapt dan moet je ook op dat niveau opereren. We merkten dat ook al op bij de 2-serie Active Tourer en dat zal bij de Gran Tourer niet anders zijn. We zien mooie materialen, een indrukwekkende optielijst en luxe voorzieningen. En zoals we van BMW gewend zijn staat ook een M-pakket op de optielijst.

Motoren

BMW levert 2-serie Gran Tourer met vijf turbomotoren, zowel drie- als viercilinders. De vermogens lopen uiteen van 116 tot 192 pk en vanzelfsprekend zijn er benzine- en dieselmotoren. Vanaf juni staat de BMW 2-serie Gran Tourer bij de dealers. De prijzen verwachten wij in aanloop naar de marktintroductie.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties