Facelift voor BMW 2-serie Active en Gran Tourer

Vier jaar alweer. Zo lang is de BMW 2-serie Active Tourer reeds in ons midden. De nog ruimere Gran Tourer een jaar korter. Hoogste tijd voor een mid-cycle facelift, vindt BMW.

We kennen het van BMW. In plaats van een grondige facelift op twee derde van de levenscyclus, voert het enkele subtiele veranderingen door nadat een model slechts een paar jaar op de markt is. Zo ook bij de praktisch ingestelde 2-series.

Meer zwart

In visueel opzicht treft deze zogenoemde mid-cycle facelift de bumpers rondom, de koplampen en de 'nieren' van de grille. Wereldschokkend is het allemaal niet, al wijkt de voorbumper voortaan wezenlijk af van wat het was. Rondom de mistpitten is er aanzienlijk meer zwart aanwezig, evenals achteraan wanneer het optionele M-sportpakket is aangevinkt.

Nieuwe lakkleuren zijn er met Jucaro Beige en Sunset Orange en BMW voegt liefst 6 nieuwe velgsdesigns door, verkrijgbaar in 17, 18 of 19 inch. Binnenin zijn het vooral mooiere materialen, een opgefrist instrumentarium en gewijzigde stoelbekledingen die de klok slaat. Bij de kenners zal het andere ontwerp van de pook voor het bedienen van de 7- of 8-traps automaat opvallen.

Motoren

Onderhuids werd er nog eens aandachtig gekeken naar de benzine- en dieselmotoren. Dankzij aanpassingen aan onder meer de nokkenas, het koelsysteem, de distributie en de turbo's zouden ze voortaan zuiniger en stiller zijn.

Qua vermogen bieden de krachtbronnen in de vernieuwde 2-serie Active Tourer tussen de 109 tot 231 pk. De grotere, 7-zits Gran Tourer kent eenzelfde palet maar schopt het maximaal tot 192 pk. Daarnaast weet BMW te melden dat het verbruik niet hoger zal hoeven liggen dan 6,4 l/100 km. De zuinigste versie met conventionele verbrandingsmotor heeft zelfs niet meer nodig dan 4,3 l/100 km.

Ga je voor de 225xe iPerformance Active Tourer, oftewel de plug-in hybride, dan is bijna 1 op 50 mogelijk. Mits je als gebruiker slim gebruik maakt van de elektrische actieradius van 45 kilometer en de auto trouw na elke honderd kilometer aan de stekker legt.

De gefacelifte BMW 2-serie Active en Gran Tourer rijden in maart de dealers binnen. Prijzen volgen nog.
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties