BMW 225xe Active Tourer krijgt grotere accu en meer elektrobereik

BMW 225xe Active Tourer krijgt grotere accu en meer elektrobereik

Kleine update voor de BMW 225xe Active Tourer. De plug-in hybride heeft een grotere accu aangemeten gekregen en heeft daardoor een 25 procent hogere elektrische actieradius. Het theoretische verbruik zou nu uitkomen op 1 op 52,6.

Dat cijfer is natuurlijk een beetje misleidend, want het is buitengewoon lastig om het werkelijke verbruik van een plug-in hybride te meten. Zo'n stekkermodel begint de WLTP-test met een volle batterij en doorloopt de cyclus net zo lang totdat de batterij leeg is, waarna hij de test nog één keer doet.

Hogere capaciteit

Hoe dan ook, over een afstand van zo'n 55 kilometer zou het brandstofverbruik van de 225xe Active Tourer nul zijn, want dat is zijn elektrische actieradius. Dat is grotendeels te danken aan de hogere capaciteit van de lithium-ion accu, die is gestegen van 7,7 naar 10 kWh. Via het stopcontact is de BMW in vijf uur op te laden. Wie een BMW i Wallbox gebruikt, is in ruim 3 uur klaar.

Minder bagageruimte

Ondanks dat de batterij onder de achterbank is weggewerkt, neemt hij toch wat bagageruimte in. Een gewone 2-Serie Active Tourer kan 468 – 1510 liter verstouwen. De 225xe Active Tourer komt tot 400 – 1350 liter.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Vierwielaandrijving

Zijn 1,5-liter driecilindermotor is 136 pk sterk en drijft de voorwielen aan. Hij wordt geholpen door een elektromotor met 88 pk, die de achterwielen aandrijft. Het systeemvermogen ligt op 224 pk, met een maximum koppel van 385 Nm. Van stilstand naar 100 km/h gaat in 6,7 seconden. In elektromodus ligt de topsnelheid op 130 km/h. Anders kan 202 km/h worden gehaald.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

BMW 225xe Active Tourer krijgt grotere accu en meer elektrobereik
Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties