Nieuws

Lichte facelift en nieuwe motor Honda FR-V

Lichte facelift en nieuwe motor Honda FR-V

Honda heeft de FR-V een zeer subtiele facelift gegeven. Het belangrijkste nieuws is de komst van een nieuwe benzinemotor en het verdwijnen van twee motoren. De uiterlijke wijzigingen zijn nauwelijks waarneembaar en alleen voor een kenner te onderscheiden.

Honda presenteerde de FR-V in 2005. Opvallend snel komt de Japanse autofabrikant met een lichte facelift. De wijzigingen voor modeljaar 2007 hebben vooral betrekking op het motorenaanbod. De 1,7 en 2,0 liter motor verdwijnen uit het modellengamma. Ze worden vervangen voor de 1.8 i-VTEC uit de Civic. Deze motor is goed voor een vermogen van 140 pk en voorzien van intelligente variabele kleptiming. Naast deze nieuwe benzinemotor is de FR-V ook leverbaar met de welbekende 2.2 liter i-CDTI dieselmotor (140 pk). Primeur voor de FR-V is dat het model ook leverbaar wordt met een 5-traps automaat.

Alleen kenners zien het verschil
Behalve technische veranderingen zijn ook optische aanpassingen doorgevoerd. Wie goed kijkt ziet aan de buitenkant dat de grille en deurgrepen in donker chroom zijn uitgevoerd en dat de sierlijsten aan de achterzijde een nieuwe belijning hebben gekregen. De reflectoren van de koplampen en de achterlichten zijn iets donkerder gemaakt.

Nieuwe bekleding
Het interieur kent nieuwe bekledingsstoffen voor de stoelen en deurpanelen. Ook het instrumentenpaneel is aangepast. De opvallende 3+3 opstelling is licht aangepast. De middelste voorstoel is voortaan om te klappen als armsteun of tafeltje. Wanneer er plaats is voor 6 passagiers kan 439 liter bagage worden meegenomen. Wie ervoor kiest de achterste stoelen in de bodem op te bergen heeft de beschikking over 1.600 liter bagageruimte.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Lichte facelift en nieuwe motor Honda FR-V
Lichte facelift en nieuwe motor Honda FR-V
Redactie
Door Redactie

Zoeken