Volkswagen Polo GTI ´Cup Edition´

Volkswagen brengt de ADAC Polo Cup op de openbare weg met de Polo GTI Cup Edition. Met 180 pk op de voorwielen is deze Polo GTI Cup Edition de snelste in serie geproduceerde Polo aller tijden. Leverbaar als 3- en 5-deurs en in drie verschillende kleuren.

Alweer enige tijd geleden is de ADAC Volkswagen Polo Cup van start gegaan. Polo´s met een 150 pk sterke 1.8 onder de motorkap strijden om de titel. De jonge rijders zijn fanatiek en zorgen voor een spannende strijd. Volkswagen brengt de Polo Cup nu ook op de straat door de Polo GTI Cup Edition te leveren. Dit speciale model op basis van de Polo GTI heeft meer vermogen, een sportievere uitstraling en verbeterde prestaties.

180 pk
De 1.8 liter viercilinder turbomotor levert in de Polo GTI een vermogen van 150 pk. Speciaal voor de Cup Edition levert de motor een vermogen van 180 pk. Hiervoor stonden de heren van Volkswagen Individual garant. Het maximale koppel van 235 Nm is volledig beschikbaar bij 2.000 tpm. Ten opzichte van de gewone GTI levert de Cup Edition 30 pk en 15 Nm extra. Voor de sprint vanuit stilstand naar de honderd noteert de Cup Edition een tijd van 7,5 seconden tegenover 7,8 seconden voor de standaard GTI. De topsnelheid ligt op 225 km/h tegenover 216 km/h.

Bodykit
Maar niet alleen motorisch werd het één en ander aangepast. Ook de bodykit van de race-Polo werd klaar gemaakt voor op deze straatversie. Aan de voorkant zien we een sportief vormgegeven bumper met forse luchtinlaten en racegaas. Ook de grille straalt sportiviteit uit. Aan de achterkant is eveneens een sportieve bumper gemonteerd. Op de achterklep prijkt een spoilertje. De lichtmetalen wielen zijn 17 inch van formaat en voorzien van 205/40 ZR17 banden. Een typeplaatje ´Cup Edition´ onderstreept dat dit niet zomaar een Polo GTI is.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Interieur
Door de wielen heen wordt ons een blik gegund op de grotere remschijven en rood gekleurde remklauwen. Het exterieur is leverbaar in zilver, rood en zwart. Het interieur is voorzien van de typische GTI-bekleding, aluminium afwerking op het dashboard en diverse typeplaatjes met ´GTI´-opschrift.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties