Nieuwe Citroën ë-C3​: maakt elektrisch rijden betaalbaar!

Vanaf €24.290​ (excl. €2.950 subsidie)| ​Plaats nu een reservering en profiteer van exclusieve voordelen!

Nieuwe Citroën ë-C3​: maakt elektrisch rijden betaalbaar! Reserveer nu
Nieuws

In dit deel van de VS is al 1 op de 4 nieuwe auto’s een EV

Californië staat bekend als een voorloper in de transitie naar elektrisch rijden, zeker als je het vergelijkt met andere staten in de Verenigde Staten. Cijfers bevestigen dit: al 1 op de 4 auto’s die in het tweede kwartaal van dit jaar werden verkocht, was een elektrische auto.

Het aandeel elektrische auto's is de afgelopen jaren explosief gestegen. In 2017 was nog een kleine 5 procent van alle nieuw verkochte auto’s elektrisch. In 2019 steeg dit naar 7 procent, twee jaar later naar 12 procent. Volgens de nieuwe cijfers is het aandeel van elektrische auto's van 2021 tot nu dus ruim verdubbeld.

Zullen meer staten het voorbeeld van Californië volgen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Tesla verslaat Toyota 

Het meest verkochte automerk in Californië was voor het eerst Tesla. De autoproducent onder leiding van Elon Musk had een marktaandeel van maar liefst 14,6 procent. Daarmee stootten de Amerikanen voor het eerst grootmacht Toyota van de troon. Dat had Tesla vooral te danken aan de bestverkochte auto ter wereld: de Tesla Model Y. De elektrische suv verkocht ruim twee keer zoveel als de Toyota Camry - de populairste auto met een verbrandingsmotor.

Dezelfde deadline als Europa 

Het is de volgende mijlpaal in de overgang naar elektrisch autorijden voor Californië, dat als eerste Amerikaanse staat een verkoopverbod van nieuwe auto’s met een verbrandingsmotor aankondigde. In de 'golden state' geldt dezelfde deadline als in Europa: vanaf 2035 moeten alle nieuwe auto’s emissievrij zijn. Tot die tijd heeft Californië enkele tussendoelen gesteld: in 2026 moet 35 procent van alle nieuwe auto’s emissievrij zijn, vier jaar later moet dat getal gestegen zijn naar 68 procent.

Niet iedereen wil een EV

In andere delen van Amerika loopt het nog niet zo’n vaart. Vooral in de meer conservatieve staten krijgt de elektrische auto nog moeilijk voet aan de grond. Sterker nog, uit onderzoek van het data-analysebureau J.D. Powers blijkt dat steeds meer Amerikanen zich afkeren tegen de elektrische auto:

Elektrische auto private lease

Ook in Nederland loopt het aandeel van de elektrische auto snel op. Je kunt voor een vast maandbedrag met private lease in een elektrische auto rijden. Vind in onze vergelijker de beste elektrische auto private lease deal!

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Shane Jebbink
Door Shane Jebbink

Kon als kleine jongen geen straat doorlopen zonder van iedere auto de modelnaam te noemen. Maakt er in zijn vrije tijd een sport van om alle occassionwebsites af te speuren naar de perfecte auto, om vervolgens even later met een compleet ander model op de proppen te komen.
Lees meer »

Zoeken