Nieuwe Citroën ë-C3​: maakt elektrisch rijden betaalbaar!

Vanaf €24.290​ (excl. €2.950 subsidie)| ​Plaats nu een reservering en profiteer van exclusieve voordelen!

Nieuwe Citroën ë-C3​: maakt elektrisch rijden betaalbaar! Reserveer nu
Nieuws

'Benzine en diesel vanaf 5 december weer duurder'

'Benzine en diesel vanaf 5 december weer duurder'

De afgelopen weken zijn de landelijke adviesprijzen van benzine en diesel eindelijk weer tot onder de 2 euro gedaald. Bij goedkope tankstations kun je zelfs voor 1,75 euro terecht. Maar dat duurt niet lang meer …

ABN Amro-econoom Hans van Cleef schetst een somber scenario voor de nabije toekomst als het om de brandstofprijzen gaat. In een interview met de Volkskrant geeft hij aan dat het huidige, relatief gunstige prijsniveau twee oorzaken heeft. Enerzijds is de paniek over de oorlog in Oekraïne geluwd en zijn overal in Europa flinke voorraden benzine en diesel aangelegd. In de tweede plaats hebben we wereldwijd te maken met een economische neergang. Dat gaat bijna altijd gepaard met een verminderde vraag naar autobrandstoffen. Ook dat drukt de marktprijzen.

'Benzine en diesel vanaf 5 december weer duurder'
'Benzine en diesel vanaf 5 december weer duurder'
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Ondanks deze ontwikkelingen voorziet Van Cleef dat de prijzen van benzine en diesel binnenkort weer stijgen. De EU heeft namelijk besloten om vanaf Sinterklaasavond, 5 december, geen olie uit Rusland meer te importeren. Dit zal volgens de econoom ongetwijfeld leiden tot meer brandstofkrapte: “Zeker wat betreft diesel, daarvoor zijn we veel afhankelijker van Rusland dan voor benzine.” Volgens Van Cleef gaan we dat ongetwijfeld terugzien in de prijzen aan de pomp. Hij raadt dan ook aan om voor 5 december de tank nog even vol te gooien.”

Tip
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?

Met Private Lease stap je al vanaf €279,- p/m in de iconische Fiat 500 Hybrid.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Gert Wegman
Door Gert Wegman

Speelt al zijn leven lang met auto’s en taal, en wordt daar sinds 1989 nog voor betaald ook. Werkte ooit voor de industrie, maar is in 2002 ‘overgelopen’ naar de media. Dol op turbo’s, eigenzinnige auto’s en klassiek motorgegrom, gefascineerd door de stille kracht van EV’s.
Lees meer »

Zoeken