Nieuws

Dronken man mept langsrijdende Tesla: 4500 euro schade

Dronken man mept Tesla Model 3: 4500 euro schade

Dit opvallende nieuwsbericht uit Australië is geen goede reclame voor de robuustheid van de Tesla's. Want als iemand het portier een dreun verkoopt, zit je blijkbaar met een deuk van 4500 euro.

Hier is een luchtig waargebeurd verhaal om het weekend mee te beginnen. Een 44 jarige man in Australië schopt stennis bij een restaurant. Hij staat te schreeuwen en te schelden in zijn blote bast en is duidelijk dronken. Eenmaal uitgeraasd, loopt hij weg over een rotonde en slaat tegen de passagiersdeur van een langsrijdende Tesla. Dat veroorzaakt meerdere deuken.

Tesla staat bekend om dure reparaties

Dit gebeurde in februari en de rechtszaak die erop volgde is deze week afgerond. De schade aan de auto bedroeg maar liefst 6623,21 Australische dollar of ongeveer 4500 euro. Voor hetzelfde geld had hij een tweedehands Ford Fiesta op z’n dak kunnen leggen. Het slachtoffer moest zijn verzekeraar trouwens 1500 dollar betalen, vermoedelijk als eigen risico.

De dader zegt dat hij het voorval zich niet kan herinneren. Hij krijgt twee boetes aan zijn broek (600 dollar in totaal), plus een taakstraf van zes maanden voor het afranselen van de Tesla. Het openstaande bedrag van 1500 dollar moet hij ook betalen. Eind goed, al goed.

Actie
Vergelijk uw autoverzekering
Vergelijk uw autoverzekering

Vergelijk nu uw autoverzekering en ontvang 20% korting op alle autoverzekeringen via UnitedConsumers! Zo bespaart u tot € 175,00 per jaar.

Dit had trouwens voorkomen kunnen worden door het Autopilot-systeem te instrueren om met een grote boog om dronken voetgangers heen te rijden. Zomaar een idee voor Elon Musk.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot.
Lees meer »

Zoeken