Duitse politie neemt campagne tegen blokkeren laadpalen heel serieus

Duitse politie neemt campagne tegen blokkeren laadpalen heel serieus

Het is de nachtmerrie van elke elektrische auto bezitter: ge-ICE’d worden. Dit spreek je uit als ‘geijst’ maar heeft niets met softijs te maken. Nee, de laadpaal die jij wilt gebruiken, wordt geblokkeerd door een auto met een ICE (Internal Combustion Engine of verbrandingsmotor).

Parkeer je gewone auto niet bij een laadpaal, dat is de boodschap van de Duitse politie. Op Twitter plaatste de politie van Beieren deze opvallende foto van een politiehelikopter bij een Tesla Supercharger. Het doet er niet toe dat het plaatje nep is.

Elektrische helikopter opladen bij Tesla Supercharger

Stel nou dat de politie echt in elektrische helikopters vliegt. En je kunt ze opladen met een CCS-stekker. Dan zou inpluggen bij Tesla Superchargers in Nederland moeten werken, want bij ons zijn ze allemaal vrijgegeven voor niet-Tesla’s.

Boete voor laadpaalklevers

Kan een niet-elektrische auto een boete krijgen voor het blokkeren van een laadpaal? Jawel. Als een laadpaalklever (EV met volgeladen accu) al 95 euro boete krijgt voor het ‘parkeren met een ander doel dan de aangegeven wijze’, dan geldt dat ook voor gewone auto’s. En in Beieren controleren ze daar nu dus extra streng op.

Tip
Viaplay aanbieding: bekijk Formule 1 met 20% korting
Viaplay aanbieding: bekijk Formule 1 met 20% korting

Abonneer je nu en start met streamen van sport, films en series

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties