Nieuws

Sneeuw, ijs, zware regenval? Dan laat 33 procent van jullie uit angst de auto staan

Sneeuw, ijs, zware regenval? Dan laat 33 procent van jullie uit angst de auto staan

De eerste matige vorst van deze winter is een feit. Op sommige plaatsen in Nederland was het vannacht en vanmorgen akelig glad. En dan is een groot deel van de Nederlanders bang om in de auto te stappen. Sterker nog, veel mensen laten de auto bij slechte weersomstandigheden gewoon staan.

Verzekeraar Allianz Direct heeft een representatief onderzoek laten uitvoeren, waaruit blijkt dat bijna de helft van de mensen met een autorijbewijs het niet fijn vindt om bij slecht weer te rijden. Een kwart van de ondervraagden zegt de auto te laten staan als het hard regent, stormt of sneeuwt. Als het glad is of als het ijzelt stapt ruim een derde niet in de auto.

Angst voor sneeuw, ijs en gladheid, dus winterbanden onder de auto?

Een beetje een nutteloze statistiek in het onderzoek is dat 38 procent van de ondervraagden winterbanden in het bezit heeft, waarvan 93 procent ze ook daadwerkelijk onder de auto monteert. Zijn die winterbandenrijders (35 procent) de mensen die angstig zijn? Of zijn ze juist de mensen die het geen enkel probleem vinden om in de donkere maanden de weg op te gaan?

Er dreigt een tekort aan winterbanden in Nederland dit jaar

Wil je je auto dit jaar voorzien van winterbanden, dan vis je mogelijk naast het net. In de afgelopen tien jaar is de voorraad in Nederland nog nooit zo laag geweest, zo blijkt uit onderzoek van een bandenportaal. De belangrijkste redenen zijn de sinds begin dit jaar omhoog geschoten containertarieven en de nieuwe winterbandenplicht in de Franse berggebieden.

De schaarste heeft ertoe geleid dat mensen massaal op Marktplaats naar winterbanden zijn gaan zoeken. Normaal gesproken gebeurt dat pas als er winterse buien zijn aangekondigd, zoals in februari dit jaar, maar nu was er in oktober al een enorme piek van 150.000 zoekopdrachten. Dat is drie keer zoveel als in dezelfde maand in 2020.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken