Dit is waarom de Opel Corsa-e en Mokka-e nu een grotere actieradius hebben

Dit is waarom de Opel Corsa-e en Mokka-e nu een grotere actieradius hebben

Hebben de Opel Corsa-e en Mokka-e een grotere batterij gekregen? Nee! Hebben ze dan misschien efficiëntere elektromotoren gekregen? Ook nee! Opel heeft met slechts een paar bescheiden ingrepen de Corsa-e en Mokka-e tot het uiterste uitgeknepen. En dat resulteert in maximaal 22 kilometer extra bereik.

Onderhuids zijn de Opel Corsa-e en Mokka-e verregaand gelijk. Ze hebben een 136 pk en 260 Nm sterke elektromotor en halen hun stroom uit een 50 kWh-batterij. Voorheen haalde de Corsa-e op papier een actieradius van maximaal 337 kilometer. Grotere broer Mokka-e viel al 20 kilometer eerder stil.

Opel Corsa-e en Mokka-e komen maximaal 22 kilometer verder

Maar daar is nu verbetering in gekomen. Volgens Opel staan de Corsa-e en Mokka-e na een paar upgrades garant voor 359 en 338 kilometer respectievelijk. Let wel, dat is een WLTP-opgave. In onze praktijktest kwam het werkelijke bereik van de huidige Corsa-e ruim 40 kilometer lager uit dan de fabrieksopgave (bij een constante snelheid van 100 km/h).

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Banden met lage rolweerstand en betere verwarming / airco

Desalniettemin heeft Opel een mooie winst geboekt, vooral door banden met een nog lagere rolweerstand te monteren en de efficiency van de verwarming en airconditioning te optimaliseren. Ook zegt Opel de overbrengingsverhouding te hebben aangepast.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties