Tesla-rijders, konden jullie dit weekend ook niet in jullie auto?

Tesla-rijders, konden jullie dit weekend ook niet in jullie auto?

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Dat kun je je afvragen bij de manier waarop je een Tesla opent en start. Je hebt geen simpele contactsleutel meer, maar een pasje of een mobiele app. En met die laatste ging afgelopen weekend iets mis, waardoor meerdere Tesla-rijders hun auto niet in konden komen.

Een Tesla open je met een pasje. En om weg te rijden, hoef je geen contactsleutel om te draaien, maar kun je de transmissie simpelweg in D zetten. Sommige Tesla-rijders laten hun sleutelpasje zelfs thuis en gebruiken een mobiele app om in hun auto te kunnen komen. En dat gaat goed ... totdat het mis gaat.

Tesla-eigenaar uit Korea kon zijn auto niet in

Afgelopen vrijdag stroomden op Twitter de eerste klachten binnen. Een Tesla Model 3-eigenaar uit Zuid-Korea liet Elon Musk weten dat er iets mis was met de app, waardoor hij buitensloten was. Musk reageerde op de tweet en beloofde een onderzoek te starten.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Daarna volgende honderden andere meldingen

Uiteindelijk kwamen er honderden meldingen binnen van een probleem met de Tesla-app. Gebruikers konden geen verbinding maken met hun Tesla en konden dus hun auto niet in. Na een paar uur was het defect verholpen. Musk bood op Twitter zijn excuses aan.

Toch maar je toegangspasje altijd meenemen?

Tesla heeft gezegd maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat een dergelijke storing niet nog een keer voorkomt. Maar misschien is het toch handig om als Tesla-rijders altijd je toegangspasje mee te nemen. 

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties