Nieuws

Primeur Nederland! Ook met een niet-Tesla kun je nu laden bij alle Tesla Superchargers

Primeur voor Nederland! Ook met een niet-Tesla kun je nu terecht bij een Tesla Supercharger

Tesla is in november 2021 begonnen met een proef, waarbij ook elektrische auto's van andere merken gebruik kunnen maken van Tesla Supercharger-laadstations. Nederland is het eerste land waarin die mogelijkheid wordt geïntroduceerd. De proef is kennelijk een succes, want nu zijn alle Tesla Superchargers in ons land opengesteld.

In november stelde Tesla tien Supercharger-locaties open voor niet-Tesla-rijders. Per direct zijn alle Superchargers beschikbaar voor mensen die in een andere elektrische rijden dan een Tesla. Het experiment is ook uitgebreid naar België, Denemarken, Duitsland en Frankrijk.

  Alleen auto's met CSS-stekker kunnen terecht bij Tesla

  Om met een elektrische auto van een ander merk bij een Tesla Supercharger te kunnen laden, moet je de Tesla-app downloaden. Daarin is nu een speciale functie ingebouwd voor niet-Tesla's. Let wel: alleen EV's met een CSS-aansluiting kun je aansluiten op een Tesla Supercharger. Een Nissan Leaf heeft bijvoorbeeld een CHAdeMO-stekker, die niet door Tesla wordt ondersteund.

  Tesla Supercharger is duurder voor niet-Tesla-rijders

  Verder betaalt een niet-Tesla-rijder meer voor het laden bij een Tesla Supercharger dan een Tesla-rijder. Die laatste is tussen de 0,25 en 0,30 euro per kWh kwijt. Dat is flink lager dan de 0,57 - 0,62 kWh voor alle anderen. Je kunt voor 12,99 euro in de maand een abonnement nemen, dan betaal je het lagere Tesla-tarief. Ter vergelijking: bij Fastned betaal je 0,59 euro per kWh.

  Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
  Redactie
  Door Redactie

  Zoeken