Nieuws

Onderzoek - Nieuwe auto's hebben steeds meer technologie ... die jullie nooit gebruiken

Onderzoek - Nieuwe auto's hebben steeds meer technologie ... die jullie nooit gebruiken

Auto's zijn rijdende computers geworden, vol technologie om de bestuurder te helpen, te vermaken en veilig te houden. Maar jullie zitten helemaal niet op al die technologie te wachten, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Uit het Tech Experience Index-onderzoek van J.D. Power blijkt dat veel technologie in nieuwe auto's door gebruikers genegeerd wordt. Ruim de helft van de ondervraagde autobezitters zegt een derde van alle geavanceerde systemen nooit te gebruiken. Ze zien het nut er niet van in, is het antwoord op de waarom-vraag.

Apps en nieuwe opties digitaal kopen, dat doen autobezitters niet

De koploper wat nutteloosheid betreft is de digitale shop die veel nieuwe auto's hebben. Daarin kun je bijvoorbeeld apps kopen of nieuwe opties. Meer dan 60 procent gebruikt de functie nooit. Gesture control is eveneens weinig geliefd. Dat laat je diverse functies aansturen - zoals het volume van de geluidsinstallatie - met handgebaren in de lucht.

Actie
Vergelijk uw autoverzekering
Vergelijk uw autoverzekering

Vergelijk nu uw autoverzekering en ontvang 20% korting op alle autoverzekeringen via UnitedConsumers! Zo bespaart u tot € 175,00 per jaar.

Nuttige technologie vinden jullie camera's en one-pedal driving

Andere technologie is juist weer heel populair. Moderne autokopers kunnen niet meer zonder de beelden van de 360 graden-camera of achteruitrijcamera. Ook het one-pedal driving van elektrische auto's wordt als ontzettend handig gezien. Daarmee hoef je veel minder te remmen, omdat de auto zelf al afremt zodra je je voet van het stroompedaal haalt. 

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken