De Tesla Model Y deed er 2,5 jaar over om Nederland te bereiken

De Tesla Model Y doet er 2,5 jaar over om Nederland te bereiken

Nou, nou, poe, poe ... dat was me het wachten wel. De Tesla Model Y werd al in maart 2019 voorgesteld en is nu pas - bijna tweeëneenhalf jaar later - bij ons gearriveerd. In Tilburg is deze week de allereerste Model Y aan een Nederlandse klant geleverd: een Long Range met 351 pk, een bereik van 507 kilometer en een prijskaartje waar 64.000 euro op staat. 

Maar Autoreview.nl, zeggen jullie misschien, dat is toch een Tesla Model 3 op de foto? Neen! Al begrijpen we de verwarring volledig. De Tesla Model Y is gebaseerd op de Model 3 en herken je niet een-twee-drie als cross-overmodel. Onze tip is: kijk naar het dak. Dat loopt een stuk boller dan dat van de Model 3. Vleugeldeuren, zoals de Tesla Model X, heeft de Model Y niet. Instappen doet je gewoon op de traditionele manier.

Tesla Model Y Long Range prijs vanaf 64.000 euro

Tesla verwacht veel van de Model Y. Suv's en cross-overs zijn populair tegenwoordig, ook op de markt voor elektrische auto's. En in de Model Y profiteer je van een aantal voordelen ten opzichte van de Model 3: meer ruimte, een grote vijfde deur en een iets hogere zit. Veel te kiezen heb je niet: de Tesla Model Y is er als Long Range (vanaf 64.000 euro) en als Performance (vanaf 70.000 euro).

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Met de Performance gaat je in 3,7 tellen naar 100 km/h

Die eerste heeft 351 pk, gaat in 5 tellen naar 100 km/h en haalt een actieradius van 507 kilometer. De Performance doet daar een flinke schep bovenop: met 462 pk, een sprinttijd van 3,7 seconden en een topsnelheid van 241 km/h. Op het bereikgebied lever je iets in als je voor de sportieve optie kiest. Voor de Model Y Performance geeft Tesla een range van maximaal 480 kilometer op.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties