Nieuws

De Tesla Model Y deed er 2,5 jaar over om Nederland te bereiken

De Tesla Model Y doet er 2,5 jaar over om Nederland te bereiken

Nou, nou, poe, poe ... dat was me het wachten wel. De Tesla Model Y werd al in maart 2019 voorgesteld en is nu pas - bijna tweeëneenhalf jaar later - bij ons gearriveerd. In Tilburg is deze week de allereerste Model Y aan een Nederlandse klant geleverd: een Long Range met 351 pk, een bereik van 507 kilometer en een prijskaartje waar 64.000 euro op staat. 

Maar Autoreview.nl, zeggen jullie misschien, dat is toch een Tesla Model 3 op de foto? Neen! Al begrijpen we de verwarring volledig. De Tesla Model Y is gebaseerd op de Model 3 en herken je niet een-twee-drie als cross-overmodel. Onze tip is: kijk naar het dak. Dat loopt een stuk boller dan dat van de Model 3. Vleugeldeuren, zoals de Tesla Model X, heeft de Model Y niet. Instappen doet je gewoon op de traditionele manier.

Tesla Model Y Long Range prijs vanaf 64.000 euro

Tesla verwacht veel van de Model Y. Suv's en cross-overs zijn populair tegenwoordig, ook op de markt voor elektrische auto's. En in de Model Y profiteer je van een aantal voordelen ten opzichte van de Model 3: meer ruimte, een grote vijfde deur en een iets hogere zit. Veel te kiezen heb je niet: de Tesla Model Y is er als Long Range (vanaf 64.000 euro) en als Performance (vanaf 70.000 euro).

Actie
Vergelijk uw autoverzekering
Vergelijk uw autoverzekering

Vergelijk nu uw autoverzekering en ontvang 20% korting op alle autoverzekeringen via UnitedConsumers! Zo bespaart u tot € 175,00 per jaar.

Met de Performance gaat je in 3,7 tellen naar 100 km/h

Die eerste heeft 351 pk, gaat in 5 tellen naar 100 km/h en haalt een actieradius van 507 kilometer. De Performance doet daar een flinke schep bovenop: met 462 pk, een sprinttijd van 3,7 seconden en een topsnelheid van 241 km/h. Op het bereikgebied lever je iets in als je voor de sportieve optie kiest. Voor de Model Y Performance geeft Tesla een range van maximaal 480 kilometer op.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken