Nieuws

Tesla ziet nettowinst vertienvoudigen (!) in tweede kwartaal 2021

Tesla ziet nettowinst vertienvoudigen (!) in tweede kwartaal 2021

Tesla boekte in het tweede kwartaal van 2021 een nettowinst van 1,1 miljard dollar. Dat is ruim tien keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar en meer dan een verdubbeling ten opzichte van januari, februari en maart 2021.

De vergelijking met het tweede kwartaal van 2020 is natuurlijk niet helemaal eerlijk. Toen brak wereldwijd de coronacrisis in alle hevigheid los en lag de Amerikaanse Tesla-fabriek in Californië tijdelijk stil (al opende Elon Musk de deuren al snel weer, zonder toestemming van de overheid). 

Tesla maakt voor het eerste 1 miljard euro winst

Maar dat doet niets af aan het enorme succes van Tesla in april, mei en juni van dit jaar. De omzet groeide van 6 miljard dollar in dezelfde periode in 2020 naar 12 miljard dollar nu. De nettowinst kwam voor het eerst in de geschiedenis van Tesla boven de 1 miljard dollar uit en groeide met een factor tien: 104 miljoen dollar vorig jaar, 1,1 miljard dollar nu.

Ook productie van Tesla steeg tot recordhoogte

Verder lijkt Tesla voorlopig geen last te hebben van het wereldwijde chiptekort, want ook de productie steeg tot recordhoogte. In de afgelopen drie maanden bouwde de fabrikant precies 206.421 auto's. Niet meer dan 2340 daarvan zijn van de types Model S en Model X.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken