Nieuws

Jaguar gaat zichzelf heruitvinden. Als elektrische Bentley-concurrent

Jaguar gaat zichzelf heruitvinden. Als elektrische Bentley-concurrent

Jaguar bouwt vanaf 2025 alleen nog maar volledig elektrische modellen. Bovendien wil het Britse merk tegelijkertijd een stapje omhoog zetten op de automobiele ladder. Jaguar moet tegenover Bentley komen te staan, aldus de nieuwe directeur Thierry Bolloré.

Jaguar heeft het lastig. Moederconcern Jaguar Land Rover schreef de laatste jaren dieprode cijfers. Dat er iets moet gebeuren, is dus duidelijk. Maar de nieuwe topman van Jaguar, de Fransman Thierry Bolloré, heeft wel heel radicale plannen. Niet alleen gaat Jaguar vanaf 2025 alleen nog maar elektrische auto's bouwen, ook moet de positionering van het merk op de schop.

Jaguar introduceert drie nieuwe modellen

Tot nu toe is Jaguar min of meer de Britse equivalent van Audi en BMW, maar dat gaat veranderen, als het aan Bolloré ligt. Het design van de nieuwe modellen - twee crossovers en een sportieve coupé - ligt al vast, zegt hij. De vanafprijzen van de Jaguars zullen beginnen boven de 100.000 pond (116.000 euro).

Waarom verkoopt Jaguar zo slecht?

"Het merk is tot op zekere hoogte beschadigd", vertelde Bolloré aan het Britse Auto Express. "Jaguars zijn mooie auto's. Dus dan vraag je je af: waarom verkopen ze niet? Omdat ze tegenover de modellen van Audi en BMW staan. En dat is een probleem: de positionering van het merk."

De nieuwe Jaguars worden groter

Volgens Bolloré zullen de toekomstige Jaguars groter worden dan dat ze nu zijn. "Ik denk dat onze klanten, als je kijkt naar Land Rover, grotere auto's willen. 'We willen ruimte', horen we vaak. En op die behoefte willen we inspelen. De positionering van Jaguar moet heel duidelijk worden: moderne luxe."

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken