Nieuws

Autoverzekering vergelijken kan honderden euro's opleveren

Autoverzekering vergelijken kan honderden euro's opleveren

Als jij een auto aan gaat schaffen, dan weet je ongetwijfeld ook wel dat het dan noodzakelijk is om een verzekering af te sluiten. In Nederland zijn niet veel zaken verplicht, maar er zijn wel twee verzekeringen die verplicht zijn. Aan de ene kant is dat de zorgverzekering vanaf 18 jaar en daarnaast een verzekering voor je auto. Hoewel een autoverzekering verplicht is, mag je wel zelf bepalen wat voor soort verzekering je wil afsluiten. Bovendien zijn er veel verschillende plekken alwaar je verschillende autoverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. In dit artikel geven we tips, zodat jij weet waar je op moet letten om een goedkope autoverzekering af te sluiten.

Welke dekking heb je nodig?

Voordat je gaat vergelijken, is het allereerst belangrijk om na te gaan welke verzekering je echt nodig hebt. Met andere woorden: welke dekking heb je nodig. Er zijn namelijk zeer veel mogelijkheden. De 'laagste' verzekering is de zogenaamde WA-verzekering. Deze is het goedkoopst, maar dekt alleen schade die je aan een andere auto hebt aangericht en niet aan je eigen auto. In veel gevallen kan deze dekking genoeg zijn, maar dit is bijvoorbeeld ook afhankelijk van de waarde van je auto. Is je auto zeer veel geld waard? In dat geval is een hogere dekking aan te raden. Vergelijk ook bij welke verzekering je het goedkoopste welke dekking af kan sluiten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je bij de ene verzekering een goedkope WA-dekking kunt krijgen, terwijl je bij de andere verzekering bijvoorbeeld goedkoop een volledige Casco verzekering kunt afsluiten. Onderzoek dit dus goed.

Maak gebruik van vergelijkingswebsites

Er zijn zoveel verschillende aanbieders van autoverzekeringen, dat het logisch kan zijn dat je soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Het kan namelijk veel tijd kosten om al die verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Gelukkig zijn daar tegenwoordig handige websites voor in het leven geroepen. Je kunt dan je gegevens invoeren en op basis daarvan worden dan de prijzen vastgesteld, zodat je een perfect overzicht krijgt en precies weet welke verzekering het beste bij je past. Let wel: het is wel belangrijk dat je met een betrouwbare vergelijkingswebsite van doen hebt. Anders bestaat er bijvoorbeeld een kans dat een vergelijkingswebsite dubbele belangen heeft. Op internet kun je gemakkelijk bekijken welke websites betrouwbaar zijn en welke niet. Een onafhankelijke vergelijkingssite voor autoverzekeringen is Totaalbesparen.com. Daar kun je jouw autoverzekering vergelijken en direct afsluiten.

Recensies lezen

Ook is het belangrijk om recensies te lezen van de verschillende autoverzekeringen. Elke autoverzekeringsaanbieder vindt van zichzelf natuurlijk dat hij of zij de beste verzekering aanbiedt. Maar het is uiteindelijk de consument die als eerlijke beoordelaar gaat functioneren. Lees daarom dus ook recensies, zodat je kunt zien welke verzekering goedkoop is, maar bovendien ook een goede service heeft. Als een autoverzekering bijvoorbeeld alleen heel goedkoop is, maar tegelijkertijd geen goede service heeft, dan is dat natuurlijk zeer nadelig te noemen. 

Tip
Toyota Aygo X nu vanaf slechts €249 per maand
Toyota Aygo X nu vanaf slechts €249 per maand

Meer zien van deze compacte crossover?
Stel jouw pakket samen

Conclusie

Hopelijk heb je iets aan deze tips gehad. Het is belangrijk om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken, want op de lange termijn kan het heel veel geld besparen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken